Çin’den Pamukkale’ye dostluk köprüsü kurmaya geldiler

Çin’den Pamukkale’ye dostluk köprüsü kurmaya geldiler

Çin'in Qinghai Eyaleti Xining Büyükşehir Belediye Başkanı Ma Zhongying başkanlığındaki heyet, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'i makamında...

Çin'in Qinghai Eyaleti Xining Büyükşehir Belediye Başkanı Ma Zhongying başkanlığındaki heyet, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'i makamında ziyaret etti.

Heyet, Xining bölgesi hakkında, belediye olarak çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler aktardılar.

Amaçlarının dostluk olduğunu belirten Başkan Gürlesin, " Çin Halk Cumhuriyeti, Qinghai Eyaleti, Xining ve Türkiye Cumhuriyeti, Pamukkale ilçemiz arasında ticaret, ekonomi ve turizm alanlarında işbirliği kurmak ve geliştirmek üzere, iki şehir arasında dostça ilişkileri geliştirmek üzerine konuştuk. Özellikle Pamukkale-Karahayıt bölgemiz hakkında detaylı bilgiler vererek, termalin başkenti olma yolundaki çalışmalarımızı aktardık. Ayrıca, heyetimizi, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz 2.Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi hakkında da bilgilendirdik" diye konuştu.

Qinghai Eyaleti Xining Büyükşehir Belediye Başkanı Ma Zhongying, Türkiye'deki belediyelerin iş ve işleyişi ile alakalı Türkiye'de önemli şehirleri ziyaret ederek, Çin ve Türkiye arasında ticaret, ekonomi ve turizm alanlarında işbirliği kurma çabasında olduklarını belirtti. Pamukkale'ye hayran kaldıklarını ifade eden heyet, Pamukkale-Karahayıt bölgesinin turizm açısından çok değerli olduğunu söyledi.

Çin’den Pamukkale’ye dostluk köprüsü kurmaya geldiler

Çin’den Pamukkale’ye dostluk köprüsü kurmaya geldiler

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.