Çin’e Ne Satarım Dönemi Başladı

Çin’e Ne Satarım Dönemi Başladı

EXPO 2019 Pekin’de, Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye Tanıtım Grubunun katkılarıyla “Geleceği Yeşil ile Kucakla” temasıyla düzenlenen Türkiye Milli Günü etkinliklerinin açılışına katılan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Bund

EXPO 2019 Pekin’de, Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye Tanıtım Grubunun katkılarıyla “Geleceği Yeşil ile Kucakla” temasıyla düzenlenen Türkiye Milli Günü etkinliklerinin açılışına katılan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Bundan sonraki yıllarda bizim için ‘Çin’den ne alabilirim’ yerine, ‘Çin’e ne satabilirim’ dönemi başladı” dedi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Işık Yılmaz Batur, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen ve EXPO 2019 Pekin Genel Müdürü Feng Yaoxiang’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Pekcan, açılışta yaptığı konuşmada, Türk tarihinde ilk defa 1851 yılında Osmanlı İmparatorluğu döneminde “EXPO”ya katılım sağlandığını ifade ederek, Türkiye’nin güçlü geçmişini ve kadim kültürünü uluslararası alanda temsil etmeye ve tüm dünyayla paylaşmaya çok önem verdiklerini söyledi.
EXPO 2019 Pekin’in, Çin’e yönelik pazara giriş faaliyetlerine de büyük katkı sağlayacağına inandıklarını vurgulayan Pekcan, şöyle konuştu:
“Biliyorsunuz, Çin denilince aklımıza hep satın almak, hep ithalat geliyor. Nitekim Çin ile 18 milyar dolar ticaret açığı veriyoruz. Bundan sonraki yıllarda bizim için ‘Çin’den ne alabilirim’ yerine, ‘Çin’e ne satabilirim’ dönemi başladı. EXPO alanı aynı zamanda Çinli müşterilerle doğrudan diyalog kurabileceğiniz bir fırsat sunuyor. Çin almak için uzak değilse satmak için de uzak değil. Bunun için sabırlı ve istikrarlı olmalı, uluslararası fuarlara, EXPO’lara katılım sağlamalıyız. Ticaret Bakanlığı olarak iş dünyasına her türlü desteği vermeye ve açabileceğimiz her kapıyı sonuna kadar zorlamaya hazırız. Nitekim bu sene 88’incisi düzenlenecek İzmir Enternasyonel Fuarı’na Çin partner ülke olarak katılacak ve iş dünyasıyla beraber güçlü katılım sağlayacak. Çeşitli iş etkinlikleri ve iş forumları düzenleyeceğiz. Bu konuda dün Çin Ticaret Bakanı ile de teyitleştik. İnşallah geniş katılımlı toplantılar düzenlemeyi, hem ihracatı hem de karşılıklı ticaret hacmini ve yatırımları artırıcı yönde çalışmalar yapmayı planlıyoruz” diye konuştu. (BSHA – Ekonomi Servisi)


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.