Cizre Kebeli Köyü

Cizre Kebeli Köyü

Kebeli köyü haberleri, köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kebeli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Şırnak köyleri arasında yer alan Kebeli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kebeli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kebeli köyü son dakika gelişmeleri, Kebeli köyüne özgü yemekler, Cizre Kebeli köyünün tarihi, Kebeli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kebeli köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kebeli, Şırnak ilinin Cizre  ilçesine bağlı bir köydür. Kürtçe ismi Babil olan Kebeli Köyü, M.Ö. 1894 yılında Birinci Babil Devletinin başkentliğini yapmıştır. Halen köyde Babil ve Hammurabi efsanevi hikâyeleri anlatılmaktadır. Kebeli Köyü tarihi dikdörtgen biçiminde surlarla çevrilidir. Dış kaleyi oluşturan bu surlarda yaklaşık 30 adet burç vardır. İç kale ise daire biçimindedir. Surlar yontulmamış bazalt kayalardan, yapılar ise beyaz kalker taştan yapılmıştır.Şırnak iline 75 km, Cizre ilçesine 33 km uzaklıktadır.

Kebeli, Şırnak ilinin Cizre ilçesine  bağlı bir köydür. Yolunuz Güneydoğu Anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kebeli köyü resimleri ve Kebeli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Şırnak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Güneydoğu Anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Kebeli Şırnak Arası Kaç Km? Şırnak Hava Durumu? Şırnak Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Şırnaklı iseniz Şırnak Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Şırnaklı Ünlüler arasında Kebeli Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.