Çobandivan Köyü

Çobandivan Köyü

Çorum Köyleri Arasında yer alan Çobandivan köyünde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Çobandivan köyünde vefat edenler kimler, Çorum iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Çobandivan Köyü, Çorum ilinin merkezine bağlı bir mahalledir. Yolunuz içanadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çorum Çobandivan Köyü Resimleri ve çorum çobandivan köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında çorum çobandivan köyünde doğan biri var mı? 

Çorum Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Çorum yöresine özgü haber kanalı var mı? Çorum Hava Durumu? Çorum Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Çobandivan Köyü  Çorum ilinin merkezine bağlı bir köydür. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Köyün iklimi karasal iklimdir. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

Tolgay Arslan Nereli | Çorum Çobandivan Köyü

tolgay-arslan-nereli-cobandivan-koyu

Geçtiğimiz günlerde Milli maç nedeniyle lige verilen arayı değerlendirmek isteyen Beşiktaşlı ünlü futbolcu Tolgay Arslan, memleketi Çorum’da baba ocağını ziyaret etti.

Babası Erhan Arslan ile birlikte Çorum’a gelen ünlü futbolcu Tolgay Arslan, doğum yeri olan merkeze bağlı Çobandivan köyünü ziyaret etti. Köyün girişinde “Ata topraklarına hoşgeldin Tolgay Arslan” yazılı pankart ve çiçeklerle karşılanan ünlü futbolcuya köylüler sevgi gösterisinde bulundu. 

Arslan ile birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektiren köylüler, Tolgay’ın köylerinin gururu olduğunu söylediler. Mütevazi davranışları ile dikkat çeken ünlü futbolcunun ayrıca köyün ihtiyaçlarının karşılanması için para yardımında bulunduğu öğrenilirken, yardımın miktarı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Babası Erhan Arslan ile birlikte ilk olarak köy mezarlığını ziyaret eden Arslan, dedesi Hüseyin ve babaannesi Makbule Arslan’ın kabri başında dua etti.

Mezarlık ziyaretinde gazetecilerden görüntü almamalarını rica eden Tolgay Arslan, daha sonra köydeki evlerini ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından köy meydanında köylülerle bir araya gelen Arslan, köylülerle sohbet edip, ayran içti. Çorum’daki ziyaretleri boyunca Arslan’ı yalnız bırakmayan ve yakını olan Merkez İlçe Nüfus Müdürü Aziz Önal, köylerinden yıldız bir futbolcunun çıkmasının kendilerinin gurur kaynağı olduğunu belirterek, başarılar diledi.

Köylülerden Cevrani Erden ise, 2015 yılında UEFA Avrupa Ligi’nde İngiliz devi Liverpool’u eleyen Beşiktaş’a tur kapısını aralayan ve maçı uzatmalara taşıyan Tolgay Arslan’ın enfes golünü hatırlatarak, “O gol var ya çok sevindik. Çok mutlu olduk. Gelmen çok önemli. Gururlandık. Çok daha önemlisi yardımcı olman bizi çok duygulandırdı. Onore olduk” dedi. Köy muhtarı Sinan Ergen, yıllar sonra köyünü unutmayarak ata yurduna gelen Tolgay’a ve babasına teşekkür ederek, “Köylülerimiz adına teşekkürü bir borç biliyorum” diye konuştu. 

Köy halkından Mustafa Halıcı, Tolgay’ın hem Çorum’un hem köylerinin gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Ünlü futbolcunun babası Erhan Arslan ise Tolgay Arslan’ın birkaç yıldır köyü ziyaret etmek istediğini belirterek, “Lige ara verilince köye geldik. Köyümüzü gördük. Mezarlığı ziyaret ettik. İçimiz rahatladı. Bizim geleceğimiz toprak burası. Burayı görmüş oldu. Tolgay köydeki diğer çocuklara da örnek olacak” dedi. Tolgay Arslan, köyünü tekrar ziyaret edeceğini belirterek, bir dahaki ziyarete eşi ve çocuğunu da getireceğini sözlerine ekledi.

Beşiktaşlı futbolcu Tolgay Arslan, memleketi Çorum'daki köyünü ziyaret etti. Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada memleketi Çorum'a gelen Tolgay, babası Erhan Arslan ve bazı yakınlarıyla, ailesinin doğum yeri olan merkeze bağlı Çobandivan Köyü'ne gitti. Köyün girişine asılan "Ata topraklarına hoşgeldin Tolgay Arslan" yazılı afişin önünde vatandaşlarla sohbet edip fotoğraf çektiren Tolgay, dedesi Hüseyin ile babaannesi Makbule Arslan'ın mezarında dua etti. 

UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasında Liverpool'a attığı harika golle Beşiktaş’a tur atlatan Tolgay Aslan memleketi Çorum’daki köylülerinin gurur kaynağı oldu. Çobandivan köylüleri “Tolgay Aslan’la gurur duyuyoruz ” dedi. Beşiktaş-Liverpool karşılaşmanın 61. dakikasında eli sakat olmasına rağmen oyuna giren Çorumlu Tolgay Ali Arslan, hem bir gol atarak maçı uzatmaya götürdü, hem de kullandığı penaltı atışında topu ağlarla buluşturarak, Beşiktaş’ın tur atlamasında önemli rol oynadı. Tolgay Arslan’ın Beşiktaş’a tur atlatan golleri memleketi Çorum’da da büyük sevinç yaşattı. Çorum Merkeze Bağlı Çobandivan nüfusuna kayıtlı Beşiktaş’ın yıldız oyuncusu Tolgay Arslan, akrabalarının ve köylülerinin gururu oldu.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.