“Çocuk İşçiliğinde Yeni Bir Yol Haritası Çizeceğiz”

“Çocuk İşçiliğinde Yeni Bir Yol Haritası Çizeceğiz”

Usta çırak ilişkisinin en yoğun kesimi olan esnaf ve sanatkarların çalışanları evladı gibi gördüğünü belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Usta dediğin baba yarısıdır. Çalışanları evlatlarından ayırt etmeyip, onlarla birlikte işini gelişt

Usta çırak ilişkisinin en yoğun kesimi olan esnaf ve sanatkarların çalışanları evladı gibi gördüğünü belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Usta dediğin baba yarısıdır. Çalışanları evlatlarından ayırt etmeyip, onlarla birlikte işini geliştirip daha mükemmel çalışma ortamında o gençlerin yetişmesine katkıda bulunan insandır. Ülke çapında 2 milyona yakın iş yerinde iş öğrenen çocuklar, ustaların yanında yetişen birer cevherdir” dedi.
TESK-UNİCEF işbirliği ile düzenlenen Çocuk Hakları ve İş İlkeleri Programı’nın ikinci dönem başlangıç toplantısında konuşan Bendevi Palandöken, “TESK-UNİCEF işbirliği ile düzenlenen ilk projemiz çocuk işçiliğinin önlenmesine büyük katkı sağladı. İkinci projenin de başarıya ulaşacağından eminim. Bu kapsamda da çocuk işçiliği ile mücadele için yeni bir yol haritası çizeceğiz. Usta çırak ilişkisinin en yoğun kesimi olan esnaf ve sanatkarlarımız çocukların daha iyi şartlarda meslek öğrenmelerine katkı sağlamaya devam edecek. Her zaman söylediğim gibi, dünyanın her yerinde çocuk çocuktur. Çocuğun ırkı, dini, mezhebi olmaz. Hatırlarsınız Aylan bebeğe tüm dünya ağlamıştı. Oysa Aylan bebiğin ailesinin dini inançları farklı olmasına rağmen tüm dünya günlerce Aylan bebek için ağladı. Onun için her biri birbirinden kıymetli olan çocuklarımıza özenle bir şeyler öğretebilirsek, onların hakları, iş ilkeleri, çalışma ortamları ve çalışma saatleri ile ilgili mesafe kat edebilirsek ne mutlu bize” diye konuştu.
ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ
Çocuk işçiliği ile mücadelenin bir ayağının TESK olmasının tesadüf olmadığını dile getiren Palandöken, “Böyle önemli bir projenin ortağı olmamız tesadüf değil. İki milyona yakın iş yerinde iş öğrenen çocuklarımız ustalarımızın yanında güvenle yetişiyor. Çocuk hakları ve iş ilkeleri konusunda ustalarımızın bilgi ve birikimlerini aktarmasına katkı sağlayan UNİCEF’e teşekkür ediyorum. Bu ğprojenin akabinde daha büyük projeleri de birlikte yapmayı arzu ediyoruz. Önümüzdeki günlerde de hem ustalarımızla hem de iş hayatıyla ilgili gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Başlangıcının mutlu, sonucunun umutlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.