Çöp toplayıcılarına zabıta operasyonu

Çöp toplayıcılarına zabıta operasyonu

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Motorize Ekipleri, Belediye Emir ve Yasaklarına (Madde 32/1) uymayarak hurda malzeme, çöpten kağıt ve...

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Motorize Ekipleri, Belediye Emir ve Yasaklarına (Madde 32/1) uymayarak hurda malzeme, çöpten kağıt ve katı atık toplayanlara yönelik düzenlediği operasyonlarını 4 ekip, 20 personel ile yürütüyor.

Geri dönüşümde kullanılan katı atıkları toplayan ve kentin çeşitli metruk noktalarındaki oluşturdukları depolarda biriktiren kağıt ve katı atık toplayıcılarına yapılan uygulamaların, çöp toplayıcılığı sorununa çözüm getirmesi amaçlanıyor.

Çevre ve sürücüler için tehlike oluşturuyorlar

Yönetmelikte, toplama ve ayrıştırma işlemlerini belediyelerle yapılacak anlaşma çerçevesinde lisanlı firmaların yapmasının öngörüldüğünü vurgulayan yetkililer, İzinsiz ve gelişi güzel toplama işini yapan şahısların Belediye Emir ve Yasaklarına aykırı davrandıklarını dile getirdiler.

Yetkililer ayrıca, kağıt ve pet şişe toplayıcıların trafikte de olumsuz hareketlerde bulunarak araç sürücülerine karşı tehlike oluşturdukları gibi, çöpleri karıştırarak çöplerin dışarıda kalmasına neden olarak çevre sağlığını da olumsuz etkilediklerinin altını çizdiler.

Son günlerde sayıları hızla artan ve trafikte de önemli tehlikelere yol açan kağıt ve pet şişe toplayıcılarına karşı sürdürülen mücadelede ele geçirilen geri dönüşüm malzemeleri, geri dönüşüm aktarma istasyonlarına götürülürken, el konulan araçlar Büyükşehir Belediyesi hurdalığına teslim edildi.

Çöp toplayıcılarına zabıta operasyonu

Çöp toplayıcılarına zabıta operasyonu

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.