Çorum Alaca Akpınar Köyü

Çorum Alaca Akpınar Köyü

Akpınar, Çorum ilinin Alaca ilçesine bağlı bir köydür. Çorum iline 52 km, Alaca ilçesine 17 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

M.Ö. ikinci yüzyılda yerleşildiği söylenmekte ise de şimdiki köye yaklaşık 300 yıl önce yerleşildiği tahmin edilmektedir.Okul 1960 yılında yapılmıştır. 2000 yılı itibariyle taşımalı eğitim yapılmaktadır. Çorum Eski Milletvekili ve Avukat Şükrü Bütün, Emekli Albay Halil Akpınar, Yarbay İlhan Bütün, Askeri Dr. Doğan Bek, Dr. Ayhan Akpınar, Dr. Kemal Bek, Avukat Dilek Doğan, Mühendis Savaş Bütün,Mühendis Okan Bütün ve Sami Akpınar başta olmak üzere 100’ün üzerinde memur yetiştirmiştir. Cemevi, 1995 yılında açılmıştır. Arazisinde arpa, buğday, ayçiçeği ve nohut gibi tahıl ürünleri yetişmektedir. Kuzey tarafında 300 dönüm kadar korusu vardır. Geliri tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Elektrik 1983, içme suyu 1996, telefon 1997 yılında gelmiştir. Bir çeşmesi, iki mezarlığı vardır. Evlerin çoğu ahşaptır. Genellikle Almanya’da çalışanlar bulunmaktadır. Ankara’da faaliyet gösteren, Akpınar Köyü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği vardır. Yerleşim yerinden çıkan suyu vardır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.