Çorum Alaca Balçıkhisar Köyü

Çorum Alaca Balçıkhisar Köyü

Balçıkhisar, Çorum ilinin Alaca ilçesine bağlı bir köydür. Çorum iline 68 km, Alaca ilçesine 18 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Koyun eski adi Hocukdur. Bu koyde ıkı katlı bına bulunmaKTADIR CEM EVI VE CAMI OLARAK ORTAK KARDESCE KULLANILIR KOYDE CAFERI ALEVI INSANLARI COGUNLUKTA OLUP sunni kardeslerımız sonran derecıftlık koyunden gelerek koyde COBANLIK YAPMISLARDIR alevı lere özgu babbaç. bukmelı. içli omaç koy yufkası hosmerim yemeklerı koyumuze özgüdür.

Bu koye birinci dunya savasindan once, yaklasik 15 Turkmen kokenli aile yerlesmis. Bu aileler, Camilli koyunden (Alaca-Corum'a bagli)gelmisler. Bu aileler icinde Mustafa Diktas ve esi Sultan Diktas ve iki cocuklari (Yusuf ve Zohre)da bulunmakta. Mustafa Diktas Birinci Dunya Savasinda savas cephesinde oluyor. Yusuf Diktas bu koyde (tarihi hatirlanmiyor)muhtar olmus. Bu koyden 1960'larda ve 1970'lerde Avrupaya ve Avustralya goc eden aileler olmustur. Bunlardan biri Sahin Kilic ve esi Sultan Kilic (Zohre Diktas'in kizi) ve 4 yasindaki kizi 1970'lerde Avustralya goc etmisler.Ve Avustralya'da iki cocuklar'i dogmus. Cocuklari universite egtimlerini Melbourne'da tamamlamislar. Goc ettikten sonra ilk kez 1975 yilinin Mayis ayinda tatile gelmisler.Tatillerini koyde gecirmisler. Ankara Abidinpaşa, Akdere semtlerinde çok sayıda Balçıkhisar'lı yaşamaktadır. Balçıkhisar Köyünden yıllar önce Ankara'ya göç etmiş olan Ethem Kılıç, namı-diğer Ethem Ağa 17 mayıs 2008'de Gazi Üniversitesi hastanesinde Hakkın Rahmetine kavuşmuştur.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum