Çorum Alaca Beşiktepe Köyü

Çorum Alaca Beşiktepe Köyü

Beşiktepe, Çorum ilinin Alaca ilçesine bağlı bir köydür. Çorum iline 65 km, Alaca ilçesine 15 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, az karadenizikliminden etkileşsede genelde karasal iklim hakimdir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.ve genelde buğday, arpa,fiyi ekimi yapılmaktadır.

İlçe merkezine 17 km’dir. Yolu kısmen stabilizedir. 2000 yılı Nüfus Sayımına göre nüfusu 53 olup hane sayısı 9’dur. Köy, 93 Harbi’nden birkaç yıl sonra Artvin’in Şavşat ve Ardanuç ilçelerinin çeşitli köylerinden gelen kişiler tarafından yaklaşık 107 yıl önce kurmuştur. İsmini köyün eteğinde bulunan ve beşiğe benzeyen bir tepeden almıştır,cami 2010 yılında yapıldı. okul 1966 yılında açılmıştır. Şu anda taşımalı eğitim yapılan köyden Alaca Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Eren, Kd. Alb. İlhami Keleş, Dr. İsmail Şahin ve Dr. Ümit Bayçelik, Tarihçi Akif Gişkaya, Biomedikal uzmanı Sinan Gişkaya de dahil yaklaşık 30 memur yetişmiştir. İki çeşmesi, üç mezarlığı vardır. Evleri ahşaptır. Geliri tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Yaklaşık 60 kadar büyükbaş hayvan beslenmektedir. Kurucaöz, Köm, Akören gibi mevkiileri önemlileridir. Doğusunda Gerdekkaya, batısında İsahacı, güneyinde Bolatçık ve kuzeyinde Çöplü köyleri vardır. Amerika , Rusya , Almanya, Hollanda, Belçika ve Fransa gibi bazı ülkelerde yaklaşık olarak 40 kişi çalışmaktadır. Arazisinde buğday, arpa, yetişmektedir. Köyde Şuayp Kars isimli kişinin İstikklâl Savaşı madalyası vardır.Ayrıca Zihni Gişkaya ve Necati Gişkaya nın babaları Akif Efendi ise istiklal mücadelesinde şeht düşmüş köyün kurucularındandır. Elektirik 1985, su 1995, telefon 1991 yılında gelmiştir. Suyu Gerdekkaya’dan gelmektedir.

Köyün geleneksel yemeği hingaldır, ketedir .köyde düğünler 4 gün yapılır kadın erkek ayrı ayrı eğlenir bu köy halkı için son derece önemlidir. 
Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi vardir. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol TOPRAK olup ( 21.yuzyilda ) köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum