Çorum Alaca Büyükcamili köyü

Çorum Alaca Büyükcamili köyü

Büyükcamili, Çorum ilinin Alaca ilçesine bağlı bir köydür.

Daha önceki adı Dedekargın olan köy ,köye asimile amaçlı cami yapılmasıyla ile birlikte Büyükcamili adını almıştır. Köy içerisindeki cami çevre köylerdeki camilerden daha büyük olması ve daha eski dönemlerde çevre köylerin bazılarında cami bulunmaması sebebiyle bu ismi almıştır. Köylerin kalabalık olduğu dönemlerde Büyükcamili köyü diğer köylerden daha gelişmiş bir durumda olmasıyla birlikte okulunun olması,sağlık ocağının bulunması nedeniyle merkez köy olma özelliginide taşımaktaydı. Ayrıca köyün ilk sakinlerinin 19.yüzyılda Malatyadan göçtüğü biliniyor.{{fact]}} Köyün içerisinde birde karaalıç(karakılıç) isimli türbe vardır.

Geleneklerine bağlı bir köy olup her sene şubat ayında cem yapılmaktadır.Bunun yanı sıra yine her sene KARABABA TÜRBESİN'de piknik düzenlenir.Büyükcamili köyüne ait geçmişte insanların geçimlerini sağladıkları camili kilimi bulunmaktadır.

Çorum iline 45 km, Alaca ilçesine 13 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karasal iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.