Çorum Büğdüz Köyü

Çorum Büğdüz Köyü

Büğdüz haberleri, Büğdüz güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasında yer alan Büğdüz köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Büğdüz köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Büğdüz köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Büğdüz köyü son dakika gelişmeleri, Büğdüz köye ait haberler, Büğdüz köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Büğdüz, Çorum ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.Büğdüz köyü şu anki yerleşim yerinin dışında 3 parça halinde iken köyün yerleşim alanının dağ eteğinde kurulması için parçalar birleşerek ve şu anki yerin daha önceleri bük tabir edilen sık ağaçlık ormanlık olmasından dolayı Bükdüz daha sonra halk arasında şive değişikliği ile Büğdüz adını aldığı söylenmektedir. Köyün yerleştiği alan dağ eteklerinde ve ovaya hakim bir noktadır. Yerleşim kurulurken ovanın gözlenebilir olması ve saldırılar karşısında daha kolay savunma yapılması amaçlanmıştır, yerleşimin düzlükte değil dağ eteğinde olmasının sebebi budur. Anadolu'nun Türkleşmesi sürecinde çok önemli bir yere sahip olan Büğdüz boyu ilerleme rotalarında yerleşim yerleri kurmuşlardır, Anadolu'nun pek çok yerinde aynı isimde köylere rastlanılmasının sebebi budur. Bu köylere baktığımız zaman yerleşimin benzer tekniklerle kurulduğunu görürüz.Çorum merkezine 23 km uzaklıktadır.

Büğdüz , Çorum ilinie bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Büğdüz köyü resimleri ve Büğdüz köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Büğdüz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı?

Büğdüz Çorum Arası Kaç Km? Büğdüz Hava Durumu? Çorum Köylerini  merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Büğdüz köyünde doğan biri var mı? Büğdüz Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.