Çorum Çatak Köyü

Çorum Çatak Köyü

Çatak haberleri, Çatak güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasında yer alan Çatak köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Çatak köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Çatak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çatak köyü son dakika gelişmeleri, Çatak köye ait haberler, Çatak köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çatak, Çorum ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.Çatak köyü; adını, köyün kuruluşu sırasında, obanın yanında bulunan bir çatal ceviz ağacından aldığı söylenmektedir.Çatak köyünün; Amasya, Gümüş Tengel Digi köyünden gelenler tarafından kurulduğu söylenmektedir. Köyün atalarından Kamberkoca'nın 5 oğlu ile buraya göç ettiği, köyün büyükleri tarafından anlatılmaktadır. Köy; İstiklal Savaşı'nda vatana 53 yiğit göndermiş, ve hiçbiri geri dönmemiştir.Çorum merkezine 18 km. uzaklıktadır. Çorum'un en gözde piknik alanı köydeki Çatak Tabiat Parkı'dır.

Çatak , Çorum ilinie bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Çatak köyü resimleri ve Çatak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çatak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı?

Çatak Çorum Arası Kaç Km? Çatak Hava Durumu? Çorum Köylerini  merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Çatak köyünde doğan biri var mı? Çatak Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum