Çorum Cerit Köyü

Çorum Cerit Köyü

Cerit haberleri, Cerit güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasında yer alan Cerit köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Cerit köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Cerit köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Cerit köyü son dakika gelişmeleri, Cerit köye ait haberler, Cerit köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Cerit, Çorum ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.Köyün bulunduğu konum,coğrafi yapının oldukça çetin olduğu köse dağının etekleridir. Köye ilk gelen yerleşimcilerin hakkında tarihi tecrübelere dayanılarak devletten kacan eşkiya,kan davalılardan saklanan aileler olduğu söylenilebilir.Bir diğer ihtimal ise coğrafi şartlardan korunmak maksatı ile korunaklı ve kuytu bir noktanın seçilmiş olma ihtimali,Ayrıca devletin iskan çalışmaları sonucunda Cerit aşiretinin bu bölgeye iskan edilmiş olmasıda mümkündür.Köyün geçmişine damga vuran en büyük ailesi Halilağalar ve Katil Ahmet tir. Savaş dönemlerinde köyün ve civar bögenin korunması görevi ile hareket eden Katil Ahmet çok sayıda cana kıymış,düzenin otoritenin korunmasını sağlamıştır.Yine alevi sünni catışmalarının yaşandığı dönemde Katil Ahmetin varlığı Alevi-Sünni köylerinin yan yana bulunduğu bu bölgenin sükûnet içinde kalmasını sağlamıştr.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Cerit , Çorum ilinie bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Cerit köyü resimleri ve Cerit köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Cerit Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı?

Cerit Çorum Arası Kaç Km? Cerit Hava Durumu? Çorum Köylerini  merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Cerit köyünde doğan biri var mı? Cerit Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.