Çorum Denizköy Köyü

Çorum Denizköy Köyü

Denizköy haberleri, Denizköy güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasında yer alan Denizköy köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Denizköy köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Denizköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Denizköy köyü son dakika gelişmeleri, Denizköy köye ait haberler, Denizköy köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Denizköy, Çorum ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.Köyün kuruluş yıllarında kurulduğu alanda su kaynaklarının bol olmasından dolayı Deniz Köyü ismi verildiği söylentiler arasındadır.Köyün kuruluş tarihine dair henüz kesin bir bilgi elde edilememiş olsa da Çorum Şer'iyye Sicilleri ve Osmanlı Nüfus Defterlerinde 1830 tarihinde II. Mahmut döneminde yapılan nüfus sayımında köyde nüfusun olduğuna dair kesin bilgiler mevcuttur. Köyün bu tarihlerden daha önce kurulduğu en azından bu kayıtlardan anlaşılmaktadır.Çorum merkezine 40  km Sungurlu ilçesine 35 km , Alaca ilçesine 29 km uzaklıktadır.
 

Denizköy , Çorum ilinie bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Denizköy köyü resimleri ve Denizköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Denizköy Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı?

Denizköy Çorum Arası Kaç Km? Denizköy Hava Durumu? Çorum Köylerini  merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Denizköy köyünde doğan biri var mı? Denizköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.