Çorum Dodurga Kirenci Köyü

Çorum Dodurga Kirenci Köyü

Kirenci, Çorum ilinin Dodurga ilçesine bağlı bir köydür. Çorum iline 56 km, Dodurga ilçesine 11 km uzaklıktadır. Köy büyük bir yeşil alana sahiptir.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi hayvancılıgin yani sira linyit madenciligine dayanir.

1998 yılında kadar Dikenli köyünün mahallesi olan Kirenci, 1998 yılında köy olmuş. 1999yılında yapılan yerel seçimlerle birlikte muhtar seçme hakkına sahip olmuştur. 2004 yılında ikinci muhtar seçimini yapmıştır. 2008 yılında ise tapu kadostora tarafndan hudutları çizilmiştir. 1999 yılında muhtar seçilen Dursun SEVER 2004 yılında yapılan seçimdede muhtar seçilmiştir. Çalışkan ve hizmet aşkı olan muhtar Dursun SEVER 19 Ekim 2006 yılında kalp ameliyatından kalkamayıp vefat etmiştir. ruhuna fatiha! Dursun SEVER vefat ettikten sonra 2007 de ki ara seçimde Tuncay TATLISU muhtar seçilmiştir. 29 Mart 2009 da Mehmet SEVER muhtar seçilmiştir. Yeşillikler için de güzel mesire yeri olan suyu, kanalizasyonu yapılmış çok şirin bir köydür.

Köyde, ilköğretim okulu vardir fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardir. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.