Çorum Eşençay Köyü

Çorum Eşençay Köyü

Eşençay haberleri, Eşençay güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasında yer alan Eşençay köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Eşençay köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Eşençay köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Eşençay köyü son dakika gelişmeleri, Eşençay köye ait haberler, Eşençay köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Eşençay, Çorum ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.Aşık Paşa'nın torunu olduğu belirtilir.Aşiret mensuplarının ; Karahisar-ı Demürlü, İskilip ,budak özü kazası dahilinde yaygırı olarak yaşadıkları ve 'EŞEN' adıyla üç kayre kurdukları kaynaklardan aktarılır.Böylece köyün adının nereden geldiği çıkmaktadır.Buradan anlaşılıyorki daha sonra da ÇAY aşiretinin katılmasıylada EŞENÇAY adına kavuşmuştur. 1530 tarihli Osmanlı kaynaklarından bizim yöre 'Hacı Bey,Çaltucak,Yalak,Eşen,Eskiköy,Sarvan(sarin),Kızıl Palut,Kara-Viran (oğuzlar) birer mezra olarak yer alıyor.1530'lu kaynaklara bakacak olursak bu çevrede en eski yerleşim yeri Eski-köy dür.Çorum merkezine 46 km uzaklıktadır. Kızılırmak deltasındadı

Eşençay , Çorum ilinie bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Eşençay köyü resimleri ve Eşençay köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Eşençay Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı?

Eşençay Çorum Arası Kaç Km? Eşençay Hava Durumu? Çorum Köylerini  merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Eşençay köyünde doğan biri var mı? Eşençay Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.