Çorum Eskiören Köyü

Çorum Eskiören Köyü

Eskiören haberleri, Eskiören güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasında yer alan Eskiören köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Eskiören köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Eskiören köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Eskiören köyü son dakika gelişmeleri, Eskiören köye ait haberler, Eskiören köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Eskiören, Çorum ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adı ve yeri bilinmeyen bir sebeple değiştirilmiş ve eski yerleşim yeri ören haline gelmiştir. Bu nedenle köye Eskiören adı verildiği düşünülmektedir. Köyü ziyarete gelen ferhat adında bir kişinin köyde çok sevilmesi üzerine köye yerleşmesine izin vermişlerdir. Köyün yaşlı insanları ferhatlı adını verdikleri köyün bölünerek ayrılması neticesinde Eskiören'in nüfus kayıtlarında yer bulduğunu söylemektedirler.Çorum merkezine 37 km uzaklıktadır.Uzun mesafede etrafı dağlarla çevrili, kızılırmak'a 3 km.mesefede, yeni yapılan baraj gölü ile daha uygun tarım koşullarına sahip olabilecek büyük ve verimli ovanın tam ortasındadır Eskiören Köyü...

Eskiören , Çorum ilinie bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Eskiören köyü resimleri ve Eskiören köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Eskiören Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı?

Eskiören Çorum Arası Kaç Km? Eskiören Hava Durumu? Çorum Köylerini  merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Eskiören köyünde doğan biri var mı? Eskiören Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.