Çorum Evcikuzkışla Köyü

Çorum Evcikuzkışla Köyü

Evcikuzkışla haberleri, Evcikuzkışla güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasında yer alan Evcikuzkışla köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Evcikuzkışla köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Evcikuzkışla köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Evcikuzkışla köyü son dakika gelişmeleri, Evcikuzkışla köye ait haberler, Evcikuzkışla köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Evcikuzkışla, Çorum ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.Evcikuzkisla Köyü , Evciortakisla ve Evciyenikisla köyleri birbirinden ayrilmadir. Ilk olarak Eski köy olarak bilinen yere yerlesilmis. Malatyanin Mezirme köyünden Gelen Sah ibrahim Veli evlatlaridnan, Musa Halife Talipler ile beraber ilk olarak Cagsak köyünü kurar. Cagsak köyünde bazi sorunlar yasandigi için, oradan kalkip Evciyenikisla "Yeniköy" kurulmus. Yine Mezirmeden ayrilma olan Canakci köyü bu köylere akrabagdirlar. Ilemin,Dedesli,Salmanli köyleri hep birbirine Akrabag olup , Sah Ibrahim Veli ocagina baglidirlar. Kücük Mehmetin oglu Alicafer veya Alacafer adinda olan birisi tarafından kuruldugu biliniyor.Çorum merkezine 42 km uzaklıktadır.

Evcikuzkışla , Çorum ilinie bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Evcikuzkışla köyü resimleri ve Evcikuzkışla köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Evcikuzkışla Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı?

Evcikuzkışla Çorum Arası Kaç Km? Evcikuzkışla Hava Durumu? Çorum Köylerini  merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Evcikuzkışla köyünde doğan biri var mı? Evcikuzkışla Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.