Çorum Evciyenikışla Köyü

Çorum Evciyenikışla Köyü

Evciyenikışla haberleri, Evciyenikışla güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasında yer alan Evciyenikışla köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Evciyenikışla köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Evciyenikışla köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Evciyenikışla köyü son dakika gelişmeleri, Evciyenikışla köye ait haberler, Evciyenikışla köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Evciyenikışla, Çorum ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.TARİHİ: Malatya’nın Hekimhan İlçesine bağlı Mezirme Köyü’nde yaşayan Büyük Başağa’nın torunu Musa Halife’nin 1880’de Çorum’un Çağşak Köyünü terk ederek Evciyeni Kışla köyüne gelmesi ile Evciyenikışla köyünü kurmuşlardır. Köyün kurucusu olarak Musa Halife bilinmektedir. Ancak Osman Kocaoğlu, köyün karşısında, ormanın içinde yer alan -eski köy diye bilinen- Aydından gelerek yerleşmiştir. Osman Kocaoğlu daha sonra şimdiki köyün yerine göç etmiştir. Onu takiben Kadir'in oğlu Mustafa Dayı köye gelmiştir. Onlardan sonra Safu oğullarından Safu Kahya Evciortakışla köyünden, köye gelmiştir. Ardından Musa Halife Çağşak Köyünden Evciyenikışla köyüne yerleşmiştir. Musa Halife 63 yıl yaşamış ve yeni köy mezarlığında yatmaktadır. Ölüm tarihi hicri 1319 (1903)’tür Musa Halifeden sonra Türkmenler ve Demirciler köye yerleşmişlerdir. Evciyenikışla Köyü 1890 yılında büyük bir kıtlık geçirmiş, köylülerin önemli bir kısmı Çorum ve Ankara’ya taşınmıştır. Şu anda Evciyenikışla Köyü 45 hanedir.Çorum merkezine 43 km uzaklıktadır.köyün doğusunda orman batısında tarlalar ve küçük ormanlar vardır.Köyün içinden geçen Yılgınözü çayı köyün hayat damarıdır.Çorum'un içme suyunun büyük bir kısmını karşılamaktadır.Köy çevresinde bir sulama amaçlı gölet birde baraj vardır.Gölet ve çevresinde çok güzel mesire yerleri vardır.

Evciyenikışla , Çorum ilinie bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Evciyenikışla köyü resimleri ve Evciyenikışla köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Evciyenikışla Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı?

Evciyenikışla Çorum Arası Kaç Km? Evciyenikışla Hava Durumu? Çorum Köylerini  merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Evciyenikışla köyünde doğan biri var mı? Evciyenikışla Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.