Çorum Kalehisar Köyü

Çorum Kalehisar Köyü

Kalehisar haberleri, Kalehisar güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasında yer alan Kalehisar köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Kalehisar köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Kalehisar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kalehisar köyü son dakika gelişmeleri, Kalehisar köye ait haberler, Kalehisar köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kalehisar, Çorum ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.Köy adını köy sınırları içinde bulunan Hititler döneminde kale olarak kullanılan doğal bir tepeden almıştır. Hititler döneminde kale olarak kullanıldığına dair kale üzerinde çok belirli emareler bulunmaktadır. Hâlen o tepe yöre halkı tarafından kale olarak telaffuz edilir, bundan dolayı köyün adı Kalehisar olarak konulmuştur.Köy, Çorum-Sungurlu-Alaca üçgeninde bulunmaktadır. Sungurlu-Çorum (Samsun yolu) karayolunun tam ortalarında gerek Sungurlu'ya gerekse Çorum merkezine 44 km uzaklıktadır.

Kalehisar , Çorum ilinie bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Kalehisar köyü resimleri ve Kalehisar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kalehisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı?

Kalehisar Çorum Arası Kaç Km? Kalehisar Hava Durumu? Çorum Köylerini  merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Kalehisar köyünde doğan biri var mı? Kalehisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.