Çorum Karadona Köyü

Çorum Karadona Köyü

Karadona haberleri, Karadona güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasında yer alan Karadona köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Karadona köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Karadona köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karadona köyü son dakika gelişmeleri, Karadona köye ait haberler, Karadona köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karadona, Çorum ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.Köyün aileri Türkmen olup çeşitli yurdun çeşitli yörelerinden göçmüş olduklarına dair bilgiler vardır Nereden geldikleri ve yahut ne zaman olduğu hakkında kesin bilgi yoktur. Bazı ailelerin Samsun'un Alaçam bölgesinden, Kayseri Sarıoğlan'dan (DOĞAN AİLESİ-AVŞARLAR), Erzurum'dan göçtükleri rivayet edilir. Fakat bazı ailerin de Demirşeyh köyü ve Büyükcamili köyü (Erçel Ailesi) civarlarından göçtükleri ve araziye yerleştikleri yaşlılarca teyit edilmektedir. Köy Osmanlı İmparatorlığu'nun son dönemlerinde (1905-1915) birkaç kez dağılmış tekrar bir araya gelmiştir. Türk Kurtuluş Savaşı döneminde zaman zaman eşkıyaların baskınına uğramış olup kendilerini korumasını bilmişlerdir. Çanakkale Savaşına ve Yemen Savaşına gidenlerden birkaçı geri dönebilmiştir. Bu savaştan geri dönenlerden birisi İbrahim Çakır'dır. Köyde hoca ismiyle anılır. (Satılmış, Hüseyin ve İsmail Çakır'ın babaları) Mısır'da 3 yıl kadar Britanyalılara düşmüştür. Hasta olanları serbes bırakan Britanyalılar, İbrahim Çakır 3 arkadaşını hastalıkları nedeniyle serbes bırakıyorlar. İbrahim Çakır ve 3 arkadaşı Mısır'dan Çorum'a kadar yürüyerek 6 ayda geliyorlar.Çorum merkez ilçeye bağlı Karadona köyü karadeniz bölgesinin orta karadeniz bölümünde yer alır. İç Anadolu bölgesini doğu karadenize bağlayan Ankara-Samsun karayolu üzerindedir. Çorum merkez ilçeye 46 km uzaklıktadır.
 

Karadona , Çorum ilinie bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Karadona köyü resimleri ve Karadona köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Karadona Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı?

Karadona Çorum Arası Kaç Km? Karadona Hava Durumu? Çorum Köylerini  merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Karadona köyünde doğan biri var mı? Karadona Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.