Çorum Kışladeresi Köyü

Çorum Kışladeresi Köyü

Kışladeresi haberleri, Kışladeresi güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasında yer alan Kışladeresi köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Kışladeresi köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Kışladeresi köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kışladeresi köyü son dakika gelişmeleri, Kışladeresi köye ait haberler, Kışladeresi köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kışladeresi, Çorum ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Köyün geçmişi; Gümüşhane ili Kürtün ilçesi Demirciler (Harıd-ı Kebir) ve Cayra köylerinden Rum çetelerinin yapmış olduğu zulüm ve baskılar ve de Osmanlı Rus savaşı (1877-1878), halk arasında söylenişiyle 93 Harbinde bölgenin işgal edilip halkın işkenceye uğraması nedeniyle halkın bir kısmı, daha güvenli olan Anadolunun iç kesimlerine göç etmişler ve bir daha geri dönmeyerek buraya yerleşmişlerdir. Yani Kışladeresi ve mahallesi olan (6 km kuzeyinde) Tekçam isimleriyle yeni bir köy kurmuşlardır. Yalnız halk göç zamanı Demirciler (Harıt) ve Cayra köyleri Trabzon'un Tonya ilçesine bağlı olduğu için kendilerini aslen Trabzonlu bilir. Dört (Tekçam dahil) mahalleden oluşan köyün fiziki özellikleri de Karadeniz'i anımsatmaktadır. Köyde hâlen tarih ve turizm yönünden gün ışığına çıkması beklenen ören yerleri vardır. Köye ilk yerleşen ve köyün kurucuları Molla Ahmet, Cin Ali ve Molla Ali'dir. Çorum Merkez ilçeye bağlı ve il merkezine 27 km uzaklıkta olup Düvenci ovasının batısında ve ovanın ortasından gecen Eski Samsun yoluna 5 km. mesafededir. Üç tepe yamacında kurulu olup, ortasından bir dere geçmektedir. Konum itibarıyla köyün en yüksek yerinden itibaren yaylalar başlar, zaten Tekçam mahallesi konum olarak bir yayla mahallesidir, ama artık yaylacılık yapılmamaktadır. Köye 6 km. kuzeyinde yaylalarıyla meşhur Düvenci Dağı (Çamdağı)bulunmaktadır. Bölgenin en yüksek dağlarından biri olan Eğerli Dağı (İyerci) köye 9 km. Kuzey Batısında Bulunmaktadır. Dağın yüksekliği 1625 metre olup; tepesinden Çorum İli, Amasya/Merzifon İlçesi ve Amasya/Hamamözü ilçesi gözükmektedir.

 

Kışladeresi , Çorum ilinie bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Kışladeresi köyü resimleri ve Kışladeresi köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kışladeresi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı?

Kışladeresi Çorum Arası Kaç Km? Kışladeresi Hava Durumu? Çorum Köylerini  merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Kışladeresi köyünde doğan biri var mı? Kışladeresi Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.