Çorum Laçin Çamlıpınar Köyü

Çorum Laçin Çamlıpınar Köyü

Çamlıpınar, Çorum ilinin Laçin ilçesine bağlı bir köydür. Çorum iline 42 Km., Laçin ilçesine 12 Km. uzaklıktadır. Amasya Hamamözü ilçesine 7 Km. uzaklıktadır.

Köyün eski adı Karapınar'dır. Köy adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında detaylı bilgi yoktur. Köy Halkı; Kuzey Irak’ın Süleymaniye kenti civarlarında ve Haymana’da yoğun olarak yaşayan bir aşirettir. Ülkemizin değişik illerdeki köylere dağılmışlardır. Türkiye’deki Şeyhbızınların ilk yurtları da Kuzey Irak’taki Süleymaniye çevresindeki Bazan bölgesidir. Göçün gerçekleşmesi ile Çamlıpınar köyüne yerleşmişlerdir.Bir rivayete göre de Van'dan göç etmişlerdir. 

Köyde her yaz harman zamanı düzenli olarak harman şenlikleri yapılmaktadır. Düğünlerde damat evine cuma sabahı bayrak asılır ve ev önünde düğün bitimine kadar davul çalınır.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köy içerisindeki yol yapım aşamasındadır.


BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.