Çorum Pınarcık Köyü

Çorum Pınarcık Köyü

Pınarcık haberleri, Pınarcık güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasında yer alan Pınarcık köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Pınarcıkköyü hangi il ve ilçeye bağlı, Pınarcıkköyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Pınarcıkköyü son dakika gelişmeleri, Pınarcıkköye ait haberler, Pınarcıkköye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Pınarcık, Çorum ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Köyün adı 1964 yılına kadar EZİL olup, bu adın nereden geldiği bilinmemektedir. 1964 yılında köyün adı PINARCIK olarak değiştirilmiş olup o tarihten itibaren tüm resmî işlem ve kayıtlarda bu isim kullanılmaktadır. Ancak köy halkı veya köy halkının diğer insanlarla olan sosyal münasebetlerinde hâlen Ezil ismi yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.Çorum-Osmancık yolu üzerinde 3. km de, Bayat gediğinden sonra, köy yoluna girişteki çayın ismi de Ezil Çayı'dır. Köyün kuruluş yıllarının tahminen 18.yy ikinci çeyreği (1725-1750) olma ihtimali oldukça yüksek olup kesin tarihler ancak o dönemlere ait Osmanlı tapu, vergi vb kayıtlarından anlaşılabilir. Köyün kuruluşunun, şu anda Laçin İlçesine bağlı eski adı BAĞZIK, yeni adı İKİZCE olan köy sakinlerinden BÖLÜKBAŞIOĞLU HACIBEKİR (Vefatı h. 1299, m. 1882)ve beraberinde bir arkadaşı (tapu kayıtlarında ve köyün geçmişini bilen yaşlılarından alınan bilgide lakabı İMİRZAOĞLU olarak geçen) İmirzaoğlu Mustafa tarafından, satın alınarak gerçekleştirildiği, köyün kuruluşunu gerçekleştiren zatın torunlarından nakledilmektedir. Hâlen köyde yaşayan en büyük aile de Bölükbaşıoğlu ailesinden gelen soy olup; soyadı kanununa kadar kullanılan "Bölükbaşıoğlu" lakabı, soyadı uygulamasını yapan memurun tasarrufu ile BAŞ haline getirilmiştir. Aynı "soy"un, eski ismi BAĞZIK yeni ismi İKİZCE(hâlen Laçin'e bağlı) olan köyde yaşamakta olan kolunun soyadı "Bölükbaş" dır. Şu anda Köy Halkı 3 aileden oluşmaktadır: Bölükbaşılar, Canik/Cenikliler ve Nazimgiller.. Bugün köyde kullanılmakta olan soyadları Baş("Bölükbaşı"lar), Demirten ve Şen (Canikliler) ve Sarıkaya (Nazimgiller)dir. Aslında bugünkü Canikliler sülalesi de, köyün kurucusu olan Bölükbaşıoğlu Hacıbekir'in kızını evlendirdiği Canikli bir kişiden (Canikli İmamoğlu Abdullah oğlu Ali) gelişerek büyümüş olup Baba tarafı "Canikli", ana tarafı "Bölükbaşıoğlu" olup kısaca Bölükbaşıoğlu HacıBekir'in kızdan torunlarıdır. Sarıkaya'lar ise Birinci Cihan harbinde Erzurum civarından gelerek köye yerleşip, harp sonrası dönmeyip köyde kalanların torunlarıdırlar. Köyde ayrıca 1952 yılında Devlet tarafından Bulgaristan getirtilerek iskan edilmiş olan bir "Göçmen" aile meskundur. Çorum'un Kuzey-Doğu istikametinde, Çorum merkezine 6 km uzaklıktadır.

 

Pınarcık, Çorum ilinie bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Pınarcıkköyü resimleri ve Pınarcıkköyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

PınarcıkHaber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı?

PınarcıkÇorum Arası Kaç Km? PınarcıkHava Durumu? Çorum Köylerini  merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Pınarcıkköyünde doğan biri var mı? PınarcıkDoğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.