Çorum Sanayi Sitesinde korkutan yangın

Çorum Sanayi Sitesinde korkutan yangın

Çorum Küçük Sanayi Sitesinde oksijen kaynağından çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle güçlükle söndürüldü.

Çorum Küçük Sanayi Sitesinde oksijen kaynağından çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle güçlükle söndürüldü. 4 iş yerinin zarar gördüğü yangında 2 bin 400 araç lastiği yandı.

Edinilen bilgiye göre, Cepni Mahallesi Tarım Caddesi üzerinde bir boya atölyesi olarak kullanılan iş yeri, kiracı tarafından 1 yıl önce boşaltıldı ancak oto boyamada kullanılan fırın iş yerinde bırakıldı. Kiracısının iş yerini tamamen boşaltmamasına sinirlenen dükkan sahibi iş yerinde bulunan boya fırınını hurdacıya sattı. Hurdacı da dükkan sahibinden satın aldığı boya fırınını oksijen kaynağı ile keserken fırının bacasında bulunan boya ve tiner artıkları tutuştu. İş yerinin baca kısmında başlayan ve çatısına sıçrayan yangın kısa sürede büyüdü. Alevlerin yükseldiğini gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İş yerlerinin birbirine yakın olması nedeniyle yangın, kısa sürede büyüyerek bitişikteki diğer dükkanların çatısına sıçradı. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabası ile yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucunda kontrol altına alınabilen yangında 4 iş yeri zarar gördü. Can kaybının yaşanmadığı yangında lastik oteli olarak kullanılan bir iş yerinde bulunan müşterilere ait yaklaşık 2 bin 400 adet araç lastiği yandı.

Korku ve panik içinde dükkanlarından çıkan sanayi esnafı yangında zarar gören komşularının iş yerinde bulunan malzeme ve eşyalarını kurtarmaya çalıştı. Sanayideki dükkanlarda boya, tiner, yağ, lastik gibi çok sayıda yanıcı madde bulunduğuna dikkat çeken esnaf, sanayi sitesinden sürekli bir itfaiye aracının bulunmasını talep etti.

İş yerinin çatısı ile müşterilerine ait 600 takım lastiği yanan iş yeri sahibi Murat Bulut, yaşadıklarının şokunu üzerinden atamadığını belirterek, 1 yıl önce boşaltılan boyacı dükkanında kalan boya fırının oksijen kaynağı ile kesilirken bitişik dükkanda yangın çıktığını, yangının kısa sürede büyüyerek kendi dükkanının çatı kısmına sıçradığını, yangında dükkanın lastik oteli olarak adlandırılan bölümünde bulunan 2 bin 400 adet lastiğin tamamen yandığını söyledi.

Oto Tamirciler Odası Başkanı Necmettin Uzun ise "Yaklaşık 1 yıldır boş olan dükkandaki boya fırınını alan hurdacı arkadaşlar oksijen kaynağı ile kesim yaparken fırının baca kısmındaki boya ve tiner kalıntıları tutuşmuş. Boş dükkanın baca kısmında başlayan yangın kısa sürede bitişikteki diğer iş yerlerinin çatılarına sıçramış. 4 iş yerinde maddi hasar oluştu. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldılar ancak Niyazi kardeşimin iş yerinin çatı kısmında bulunan müşterilerine ait çok sayıda lastik yanmış. Tek tesellimiz can kaybının olmayışı" dedi.

Çorum Sanayi Sitesinde korkutan yangın

Çorum Sanayi Sitesinde korkutan yangın

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.