Çorum Taşpınar Köyü

Çorum Taşpınar Köyü

Taşpınar haberleri, Taşpınar son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasında yer alan Taşpınar köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Taşpınarköyü hangi il ve ilçeye bağlı, Taşpınarköyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Taşpınarköyü son dakika gelişmeleri, Taşpınarköye ait haberler, Taşpınarköye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Taşpınar, Çorum ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.köyün tarihi anadolunun türklestirilmesine dayanır.Köyün ilk sakinleri kücük bir kabile olarak Malatya civarında yaşıyorlarmış. Malatya civarında küçük bir oba olarak yaşarlarken orada yine Türk olan bir obayla kavga etmişlerdir, ve o zamanın hakimi (kadı) Taşpınar'lıların atalarını suçlu bulmuşlardır. Ve ceza olarak da 3 gün batımına kadar kuzeybatı'ya doğru yürümeleri cezası verilmiştir.Hem Anadolu türkleşmesine katkıda bulunmuştur.Hem de günün ceza kanunları uygulanmıtır.Ve 3.günün gün batımında şimdiki yerlerine gelinmiştir.Geldikleri yer çok fazla taşlı bir bölgedir ve halada öyledır.Geldikleri yerdeki su kaynağı taşın arasından çıktığı için köyün ismi oradan gelmektedir.TAŞPINAR köyünün insanları sıcaklığı ve doğal güzellikleri ile tanınır.Bu konuda ansıklobedi az da olsa bil mevcuddur.Çorum merkezine 23 km uzaklıktadır.

Taşpınar, Çorum ilinie bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Taşpınarköyü resimleri ve Taşpınarköyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

TaşpınarHaber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı?

TaşpınarÇorum Arası Kaç Km? TaşpınarHava Durumu? Çorum Köylerini  merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Taşpınarköyünde doğan biri var mı? TaşpınarDoğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.