Çorum Yenice Köyü

Çorum Yenice Köyü

Yenice haberleri, Yenice güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasında yer alan Yenice köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Yenice köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Yenice köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yenice köyü son dakika gelişmeleri, Yenice köye ait haberler, Yenice köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yenice, Çorum ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adına, 1826 yılında Osmanlı döneminde Padişah II. Mahmut tarafından dağıtılan Yeniçeri Ocağı'ndan ayrılan bir kişi tarafından kurulması nedeniyle Yenice denmiştir. Yeniçeri'lerin dağıtılması ile İstanbul'dan kaçarak gelen o tarihlerde İstanbulluoğlu, daha sonraları İsmicanoğlu'da denildiği rivayet edilen kişi şu anki köyün bulunduğu boş alana gelerek ufak bir barınak ve hayvan damı yaparak bu bölgeye yerleşmiştir. Zamanla değişik yerlerden ve çevre yerleşim yerlerinden gelenlerin yerleşmesi ile nüfus çoğalmıştır.Köyün kurucusu ve en köklü ailesi ilk yerleşen kişiden gelen günümüzde Anaklı soyismi ile bilinen Haydarlar Sülalesi'dir. Bu köy ana yola 1 km uzaklıktadır.Şu an köyde 8-10 hane yaşamaktadır.Çorum merkezine 20 km uzaklıktadır.

Yenice , Çorum ilinie bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Yenice köyü resimleri ve Yenice köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yenice Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı?

Yenice Çorum Arası Kaç Km? Yenice Hava Durumu? Çorum Köylerini  merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Yenice köyünde doğan biri var mı? Yenice Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.