Çorum Yenihayat  Köyü

Çorum Yenihayat Köyü

Yenihayat haberleri, Yenihayat güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasında yer alan Yenihayat köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Yenihayat köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Yenihayat köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yenihayat köyü son dakika gelişmeleri, Yenihayat köye ait haberler, Yenihayat köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yenihayat, Çorum ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.İlk ismi Abdalbodu Köyü olan Çorum'un merkezine bağlı Yenihayat Köyü soyadı kanundan sonra isim değişikliği yapılarak şimdiki ismine kavuşmuştur. İlk yerleşenler Kars Yöresinden gelip yerleşmişlerdir,diğer bir kısmı ise kuraklık olduğundan dolayı Aydın Yöresinden gelmişlerdir. Köyün önceki ismi olan Abdalbodu köyde bulunan bir dervişin adıyla anılmaktaydı. Bu Abdalbodu ismindeki derviş Horasan Erenleri'ndendir. Tahminen köyün kuruluş yılı 1820'li yıllardır.köyü oluşturan sülaleler değişik yerleşkelerden gelmektedirler.Abdallar;Ankara Çubuk civarından,Höseyinler;Aydın civarından gelmektedirler.köyde Cumhuriyet Tarihi'nin ilk eğitmenleri yaşamıştır.Bunlar Kazım Özcan,Süleyman Alkaç dır ve köyde eğitmenlik yapmışlardır.köyde Horasan Erenleri'nden gelen Cemal Karkınoğlu mezarı bulunmaktadır.1957 de yapılan köy okulumuz şu anda kapalıdır.Çorum merkezine 37 km uzaklıktadır.Ayrıca dsi barajı bulunmaktadır.

Yenihayat , Çorum ilinie bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Yenihayat köyü resimleri ve Yenihayat köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yenihayat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı?

Yenihayat Çorum Arası Kaç Km? Yenihayat Hava Durumu? Çorum Köylerini  merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Yenihayat köyünde doğan biri var mı? Yenihayat Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.