Çorum’da uyuşturucu ile mücadele koordinasyon kurulu toplandı

Çorum’da uyuşturucu ile mücadele koordinasyon kurulu toplandı

Çorum'da Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon kurulu Valilik binasında gerçekleştirildi.

Çorum'da Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon kurulu Valilik binasında gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Turan Soğukoluk başkanlığında düzenlenen toplantıya, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Turan Soğukoluk, uyuşturucu ile mücadelede atılması gereken adımlara dikkat çekerek bazı önerilerini paylaştı.

Çocuk ve gençlerin madde bağımlılığı tehdidi altında olduğuna işaret eden Soğukoluk, "Uyuşturucu ile mücadelede her kurum üzerine düşeni yapmalı" dedi.

Problemlerin çözümünde işbirliğinin önemine değinen Soğukoluk, madde bağımlılığının kullanıcıları suça ittiğini vurguladı.

Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı "ALO 191'in tanıtımına ağırlık verilmesini isteyen Soğukoluk, etkin mücadele çalışmaları kapsamında Çorum'daki denetimlerin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış'ın "Uçucu Maddelerin Sağlığa Zararlarının Önlenmesi ve Maddeyi Kötüye Kullanımının Engellenmesi" konulu sunumuyla devam eden toplantıda, Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Tahir Demir ise "Güvenli Okul" konulu faaliyet raporunu sundu.

Soluma, koklama yoluyla veya başka bir şekilde kişilerde bağımlılık yapabilen ürünlerin kontrolünü sağlamayı amaçladıklarını anlatan Ahmet Barış, "Uçucu maddelere çocukların erişimini engelleyip kullanımını önleyerek onları bu maddelerin zararlı etkilerinden korumayı hedefliyoruz" dedi.

"Söz konusu maddelerle tanışan ve alışan gençleri bir sonraki aşamada uyuşturucu madde bağımlılığı tehlikesi bekliyor" diyen Barış, "Son yıllarda özellikle artan sentetik uyuşturucu sayısı ve kullanımını da dikkate alırsak, bu alanda yapılacak mücadele oldukça önemli" diye konuştu.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Barış, uçucu maddeler yerine su veya alkol bazlı maddelerin tercihi konusunda satıcı ve kullanıcıları bilinçlendirmeyi planladıklarını belirterek esnaftan da bu hususta destek beklediklerini ifade etti.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "Güvenli Okul" uygulamaları kapsamındaki faaliyetlerini anlatan RAM Müdürü Tahir Demir, sürdürdükleri projelerden de bahsetti.

Güvenli okulun; yöneticilerin öğrenci problemlerine ilgi duyan bir yapıya sahip olması, ebeveynler ile okul yönetimi arasında işbirliğinin sağlandığı, öğrencilerin okul etkinliklerine katılım düzeyinin yüksek olduğu ve okulun fiziksel çevresinin güvenli olması gibi hususlar içeren bir bütün olduğunu belirten Demir, tüm eğitim kurumlarında güvenli okul iklimi oluşturmak için kolları sıvadıklarını kaydetti.

Katılımcıların fikirlerini de paylaştığı Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yapılan sunumların ardından sona erdi.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.