Covid-19 Mücadelesinde Dünyadan Haberler

Covid-19 Mücadelesinde Dünyadan Haberler

Doğrulanmış Covid-19 vakaları küresel olarak 136 milyonu geçti. Doğrulanan ölümlerin sayısı ise 2,93 milyonun üzerinde iken şuana kadar dünya çapında 773,55 milyondan fazla aşı dozu uygulandı.

Doğrulanmış Covid-19 vakaları küresel olarak 136 milyonu geçti. Doğrulanan ölümlerin sayısı ise 2,93 milyonun üzerinde iken şuana kadar dünya çapında 773,55 milyondan fazla aşı dozu uygulandı. İşte dünyadan Covid-19 mücadeleri kapsamında yaşanan gelişmeler.

İngiltere’de Normalleşme Dönemi

İngiltere’nin mağazaları, kuaförleri, spor salonları ve bar bahçeleri bugün yeniden açılacak. İngiltere Başbakanı Boris Johnson bunu özgürlüğe doğru ‘büyük bir adım’ olarak nitelendirdi.

Hollanda’da Yasağa Devam !

Hollanda hükümeti ise, gece vakti sokağa çıkma yasağının ve diğer kısıtlamaların, günlük enfeksiyonların iki haftanın en yüksek seviyesine yükselmesiyle en az 28 Nisan’a kadar yürürlükte kalacağını duyurdu.
Japonya, ülke çapındaki 120 tesiste 65 yaş üstü için aşılara başladı. İran’da Aralık ayından bu yana 258 kişi ile en yüksek günlük ölü sayısı görüldü. Kanada, büyük ölçüde yaşa dayalı bir uygulamadan uzaklaşarak, aşılama programını ön saflardaki çalışanları hedef alacak şekilde değiştirdi. Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin bir sözcüsü yaptığı açıklamada, Manilla ve dört komşu ildeki katı kısıtlamaların 12 Nisan’dan itibaren hafifletileceğini söyledi.

Hindistan En Kötü Etkilenen İkinci Ülke Oldu

Peru, rekor sayıda yeni ölüm kaydetti ve bu sayı, bir hafta içinde ikinci rekor oldu.
Hindistan, en çok etkilenen ikinci ülke olarak Brezilya’yı geride bıraktı. Hindistan Sağlık Bakanlığı’ndan alınan verilere göre; 168.912 yeni Covid-19 enfeksiyonu bildirdi. Bu veriler ışığında Hindistan’ın Brezilya’yı geride bırakarak dünyanın ikinci en kötü etkilenen ülkesi haline geldiği açıklandı. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.