Covid, Obeziteyi Gölgede Bıraktı

Covid, Obeziteyi Gölgede Bıraktı

Tüm dünyada gözler Covid-19 salgınına çevrildi ancak ölümcül obezite tehdidi hızla yayılmaya devam ediyor. Uzmanlar, salgın sebebiyle kısıtlanan hareket alanları ışığında obezitenin arttığını ve hala her yıl yüz binlerce kişinin...

Tüm dünyada gözler Covid-19 salgınına çevrildi ancak ölümcül obezite tehdidi hızla yayılmaya devam ediyor. Uzmanlar, salgın sebebiyle kısıtlanan hareket alanları ışığında obezitenin arttığını ve hala her yıl yüz binlerce kişinin obeziteden öldüğünü hatırlattı.

Obezitenin; diyabet, yüksek tansiyon, kalp hastalığı ve birkaç kanser gibi kronik birçok hastalık için bir risk faktörü oluşturduğunu vurgulayan uzmanlar, “Obezite hastalarının ciddi hastalıklara yakalanma ve Covid-19’dan ölme olasılıkları da daha yüksektir. Yapılan bir çalışma, koronavirüsten hastaneye yatışların yüzde 30’unu obeziteye bağladı. Dünya Obezite Federasyonu tarafından hazırlanan bir rapor, Covid-19’dan ölüm riskinin, nüfusun çoğunun fazla kilolu olduğu ülkelerde 10 kat daha yüksek olduğunu buldu” açıklamasında bulundu.

PANDEMİ İNSANLARA KİLO ALDIRDI
Obezite gibi kronik hastalıklara olan ilginin azaldığını ancak hastalığın etkisinin azalmadığını dile getiren uzmanlar, pandemi başladığından bu yana insanların yüzde 42’sinin kilo aldığını ve önümüzdeki birkaç yıl içinde obezite oranlarının artacağını savunuyor. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.