Çubuk Aşağıçavundur Köyü

Çubuk Aşağıçavundur Köyü

Aşağıçavundur Köyü Haberleri, Çubuk Aşağıçavundur Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Aşağıçavundur Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Aşağıçavundur Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çubuk Aşağıçavundur köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aşağıçavundur köyü son dakika gelişmeleri, Aşağıçavundur köyüne özgü yemekler, Çubuk Aşağıçavundur köyünün tarihi, Aşağıçavundur köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aşağıçavundur köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aşağıçavundur, Ankara ilinin Çubuk ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aşağıçavundur Köyü Resimleri ve Aşağıçavundur köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çubuk Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çubuk Ankara Arası Kaç Km? Çubuk Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Çubuk Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Çubuk Aşağıçavundur Köyünde doğan biri var mı? Çubuk Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aşağıçavundur, Ankara ilinin Çubuk ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin en eski kaydı 1522 tarihli ve 117 nolu Tahrir Defterinde ikincisi ise 1530 yılına ait bir tahrir defterinde görünmektedir. 438 Numaralı Muhasebe-i Vilayet-i Anadolu Defteri (937/1530) Cilt I sayfa 390'da; "Aşağı-Çavundur karyesi, Çubuk kazası" şeklinde geçmektedir. Aynı Defterde diğer kısmı olan Yukarı-Çavundur karyesi (köyü) ise 383'ncü sayfada yer almaktadır. Mahallenin ismi 24 Oğuz boyundan ve Üç-ok kolundan birisi olan Çavundur boyundan gelmektedir.

Aşağı çavundur mahallesi, Oğuzların Çavundur boyu tarafından Ankara savaşından sonra kurulmuş ve yerleşim yeri 150 sene kadar önce yeni göçmenler nedeniyle değişmiştir.Halen dünyaca tanınan ÇUBUK TURŞUSU'nun doğduğu mahalledir. Aşağı Çavundur Köyü 2004 yılından bu tarafa Çubuk'un mahallesi olmuştur. Aşağı Çavundur Köyü,Ankara'yı kuzeyden Kızılcahamam'a bağlayan yolun geçtiği yeşil, sulak, görsel güzelliklere sahip şirin Anadolu mahallesidir. Mahallede çok bilinen bir marka olan Sağlık Su üretim tesisleri bulunmaktadır. Aşağı çavundur mahallesi, Çubuk'un kalbi ve gözüdür Lokasyonu itibarıyla emsalsiz bir doğası vardır.

Ankara il merkezine 42 km, Çubuk ilçesine 3 km uzaklıktadır. 3 jeopolik zamanda oluşan patlamalar sonucu volkanik dağ dümdüz olmuş ve çubuk havzası oluşmuştur timurun filleri doğu yönünde Ankaraya gelirken uğradığı merkezlerdendir.Mahallede, ilköğretim okulu vardır, Başkente çok yakın olmasına rağmen elektrik ancak 60'lı yıllarda gelmiştir.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.