Çubuk Demirci Köyü

Çubuk Demirci Köyü

Demirci Köyü Haberleri, Çubuk Demirci Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Demirci Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Demirci Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çubuk Demirci köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Demirci köyü son dakika gelişmeleri, Demirci köyüne özgü yemekler, Çubuk Demirci köyünün tarihi, Demirci köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Demirci köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Demirci, Ankara ilinin Çubuk ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Demirci Köyü Resimleri ve Demirci köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çubuk Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çubuk Ankara Arası Kaç Km? Çubuk Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Çubuk Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Çubuk Demirci Köyünde doğan biri var mı? Çubuk Doğumlu Ünlüler Kimler?

Demirci, Ankara ilinin Çubuk ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallede demir eritme/dövme körükleri bulunması nedeniyle, adını bu zenaatten aldığı söylenmektedir. Demirci mahallesi zamanımızdan 750-800 yıl önce kurulmuştur. Anadolu’nun Türklerin eline geçtiği yıllarda Horasan'dan Malatya – Hekimhan ilçesine yerleşen Ali bey adındaki sülale, Ankara, Çankırı ve Kastamonu’nun Türklerin eline geçmesiyle birlikte yani Selçuklular zamanında, Hekimhan’a yerleşen Ali beyler, oradan ayrılarak İç Anadolu’ya gelmişler ve bugünkü mahallenin bulunduğu yere yerleşmişlerdir. İlk yerleşimin gerçekleştiği yıllarda köye ilk gelenler demircilik yaptıklarından dolayı mahallenin adı da Demircilerin mahallesi olarak anılmış ve daha sonra Demirci mahallesi olarak kısaltılmış ve hala aynı adı taşımaktadır.mahallenin kuruluşundan sonraki yıllarda yani Osmanlıların Fetret döneminde Eskişehir’den, Osmanlıların gerileme dönemlerinde Bolu’dan ve komşu ya da yakın köylerimiz olan Özbek ve Eşmedere köylerinden gelip yerleşen başka sülalelerde olmuştur.

Mahallede Mayıs ayında yapılan Hıdırellez şenlikleri olmak üzere çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler yapılmaktadır. Köy halkı gelişmeye açık olup çocuklarının eğitimine önem vermektedir.Mahallenin kültürü, gelenek ve görenekleri hakkında başkaca bilgi yoktur.

Ankara il merkezine 68, Çubuk ilçesine 27 km. uzaklıktadır.Köy nüfusunun bir dönemler çok azalmasına rağmen şu an köye bir akın vardır. 2000'li yıllardan öncesinde 40 hanelere düşen ev sayısı şimdilerde 80-100'ü bulmaktadır. Nüfusun artmaya başlamasının ve şehirlerden bu köye göçün sebebi, şehirdeki stres ve hava kirliliğidir.Mahallede orman arazisi ve yeşil alan azdır.

ilköğretim okulu vardır fakat öğrenci azlığından dolayı okul faaliyet göstermemektedir. Okulun kullanılamamakta, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Bu yüzden mahallede bulunan öğrenciler taşımalı sistemle Çubuk Cumhuriyet İlköğretim Okuluna gitmektedir.Mahallede iki katlı köy konağı vardır. 2008 yılının başından bu yana, iki katlı 600 metrekare kullanım alanı olan köy konağı yapımı sürmektedir.

Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. İçme suyu, kapalı şebekedir ve 70 tonluk depoya sahiptir. Su, bu depodan motor yardımı ile çekilmektedir. Kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

2010 yılında köylü, kendi imkanları ve Köy Hizmetleri Müdürlüğünün yardımlarıyla yapay gölet ve mesire alanı yaptırmıştır.

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.