Çubuk Esenboğa Köyü

Çubuk Esenboğa Köyü

Esenboğa Köyü Haberleri, Çubuk Esenboğa Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Esenboğa Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Esenboğa Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çubuk Esenboğa köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Esenboğa köyü son dakika gelişmeleri, Esenboğa köyüne özgü yemekler, Çubuk Esenboğa köyünün tarihi, Esenboğa köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Esenboğa köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Esenboğa, Ankara ilinin Çubuk ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Esenboğa Köyü Resimleri ve Esenboğa köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çubuk Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çubuk Ankara Arası Kaç Km? Çubuk Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Çubuk Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Çubuk Esenboğa Köyünde doğan biri var mı? Çubuk Doğumlu Ünlüler Kimler?

Esenboğa, Ankara ilinin Çubuk ilçesine bağlı bir mahalledir. İçerisinde Esenboğa Havalimanı'nın pist kısmı bulunmaktadır (İç ve Dış Hatlar Terminali Akyurt ilçesinde kalır).Semtin bulunduğu yerde sultana ait boğaların beslendiği haralardan dolayı beldenin bu adla anıldığı söylenmektedir.

Bir rivayete göre de Yıldırım Beyazıt ve Timur han'ın arasında geçen Ankara Savaşı sırasında kurulmuş ve adını Timur'un kumandanlarından İsen Buga dan almaktadır.

1994 yılında belde olmuştur. 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun geçici 2’nci maddesi gereği Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırlarını belirleyen 50 km yarıçap içinde kaldığından Büyüşehir Belediyesi sınırlarına girmiş , 2008 yılında yapılan düzenleme sonrası mahalleleri ile birlikte Çubuk Belediyesi'ne katılmıştır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.