Çubuk Meşeli Köyü

Çubuk Meşeli Köyü

Meşeli Köyü Haberleri, Çubuk Meşeli Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Meşeli Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Meşeli Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çubuk Meşeli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Meşeli köyü son dakika gelişmeleri, Meşeli köyüne özgü yemekler, Çubuk Meşeli köyünün tarihi, Meşeli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Meşeli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Meşeli, Ankara ilinin Çubuk ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Meşeli Köyü Resimleri ve Meşeli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çubuk Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çubuk Ankara Arası Kaç Km? Çubuk Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Çubuk Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Çubuk Meşeli Köyünde doğan biri var mı? Çubuk Doğumlu Ünlüler Kimler?

Meşeli, Ankara ilinin Çubuk ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin daha önceki ismi Sarıkürk'tür. Zamanında köye ilk yerlesen kisinin giyimi nedeniyle verilmiş bir addır. Fakat söylenirken zaman zaman "sarıkürt" diye yanlış telaffuz edilmektedir. Cumhuriyet döneminde mahallenin tepeliklerinde meşe ağaçlarının çok olması nedeniyle Meşeli adı verilmiştir.

Köy halkı Türkmen gelenek ve göreneklerine bağlıdır. Ancak zaman içinde kentleşmenin etkisiyle bunlar zayıflamaktadır. Köy derneği her yıl geleneksel yayla günü şenliğinde köy halkını yaylada toplayarak önemli bir kültürel etkinlik gerçekleştirmektedir. Bunun dışında köy halkının düğünlerinde ve bayramlarda gelenek ve görenekler yaşatılmaya çalışılmaktadır. .

Ankara il merkezine 76 km, Çubuk ilçesine 28 km uzaklıktadır. Köy arazisinin önemli bir kısmı meşe ve çam ağaçlarıyla örtülü ve dağlıktır. Mahalleden geçen akarsuyun etrafında tarımsal amaçlı kullanılabilen bir vadi mevcuttur.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Ancak yeterli öğrenci olmamasından dolayı kullanılamamaktadır. Mahallenin içme suyu ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı binası vardır, ancak kullanılmamaktadır. Köy yolu asfalt olup, mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.