Çubuk Okçular Köyü

Çubuk Okçular Köyü

Okçular Köyü Haberleri, Çubuk Okçular Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Okçular Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Okçular Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çubuk Okçular köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Okçular köyü son dakika gelişmeleri, Okçular köyüne özgü yemekler, Çubuk Okçular köyünün tarihi, Okçular köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Okçular köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Okçular, Ankara ilinin Çubuk ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Okçular Köyü Resimleri ve Okçular köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çubuk Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çubuk Ankara Arası Kaç Km? Çubuk Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Çubuk Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Çubuk Okçular Köyünde doğan biri var mı? Çubuk Doğumlu Ünlüler Kimler?

Okçular, Ankara ilinin Çubuk ilçesine bağlı bir mahalledir.

Ünlü tarihçi Hallaçoğlu'nun yayınladığı kitabının incelenmesi neticesinde; Osmanlı tahrir defteri kayıtlarına göre, Okçular mahallesine ilk yerleşimin Oğuzlar- Üçoklar- Dağhan kolunun Eymür boyuna bağlı Sarımlu Cemaatine mensup kişilerden oluştuğu anlaşılmaktadır.

Okçular mahallesi ilçesinden ve etrafındaki yakın köylerden etkilenerek kendine özgü kültürünü oluşturmuştur. Geleneksel yemekleri arasında tirit,bir hafta süre bayatlamayan patatesli ekmeği ve turşusu meşhurdur. Ayrıca mahallenin küçük olmasının da etkisiyle her şey imece usulu yapılmaktadır. Mahallede birde türbe bulunmaktadır. Bu türbenin bir çobana ya da cami inşaatında çalışırken ölen bir işçiye ait olduğuna dair rivayetler vardır. Köy mezarlığından uzaktaki bu tek mezar köy halkı tarafından açıldığında içerisindeki cesedin bozulmadığı fark edilmiş ve zamanın ileri gelenlerinden İsmail Aydos bu mezarı koruma altına alıp türbe haline getirmiştir. Türbenin adı "İsmi Yok Türbesi" olarak anılmaktadır. Mahalledeki kadınlar Çubuk Yöresi'nin meşhur beyaz yemenilerini kullanmaktadırlar. Eskiden Köy odalarında yapılan samimi sohbet ortamları maalesef günümüzde unutulmuş durumdadır. Mahallede düğünlerde kaşık ve sinsin,oyunlarının oynandığını, gelinlerin at sırtında damat evine götürüldüğünü büyüklerce anlatılmaktadır. Mahallenin yaylaya çıkan yolun üzerindeki asırlık meşe ağaçları insan da mistik duygular oluştururken bir anda sizi tarihin derinliklerine götürüverir. Mahallede Kurtuluş savaşında şehit düşmüş dedelerimiz bulunmakla birlikte, mahallenin ileri gelenlerinden merhum Meryem-Hüseyin Demir, Kezban- Ali Yılmaz nine ve dedelerimizi de anmadan geçemeyeceğiz.

Ankara il merkezine 58 km, Çubuk ilçesine 20 km uzaklıktadır. Mahallenin çevresi meşe ormanları ile çevreli olup bir orman mahallesidir. Mahallede eskiden yoğun olarak yer alan yaylacılık Kültürü birkaç aile tarafından hala sürdürülmektedir. Mahallenin Hacılar mahallesine bakan yamacında bekar pınarı mevkiinde yer yer çam ağaçları köye ayrı bir güzellik katmaktadır. Yazın hayvancılık ve tarımla uğraş kışın yerini avcılığa bırakmaktadır.

Okçular köye bitki florası açısından oldukça zengin olmasına rağmen bu özelliğinin yeterince keşfedilmediği görülmektedir. Arıcılık için oldukça elverişli olmasına rağmen arıcılığa gerekli önemin verilmediği gözlemlenmektedir.

Kanalizasyon sistemi bulunmamakta, YSE tarafından yaptırılan köy pınarı geçmiş yılda küresel kuraklık nedeniyle kuruma tehlikesi geçirdiyse de şu an itibarıyla akmaktadır. Ankara'dan yola çıkan birisi, köye kadar uzanan asfalt yol sayesinde 40 dakika içerisinde köye ulaşabilmektedir. Mahallede dedelerimizden duyduğumuza göre 600 yılı aşkın bir süre öncesinden yapılmış tarihi camimiz bulunmaktadır. Köy ekonomik olarak fazla kalkınmamış olmakla birlikte bundan 40-50 yıl önce Ankara'ya iş bulmak için gidenler yeni neslin eğitimine önem vermiştir. Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. [Ptt] şubesi,Sağlık ocağıyoktur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.