Çubuk Yukarıobruk Köyü

Çubuk Yukarıobruk Köyü

Yukarıobruk Köyü Haberleri, Çubuk Yukarıobruk Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yukarıobruk Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Yukarıobruk Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çubuk Yukarıobruk köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yukarıobruk köyü son dakika gelişmeleri, Yukarıobruk köyüne özgü yemekler, Çubuk Yukarıobruk köyünün tarihi, Yukarıobruk köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yukarıobruk köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yukarıobruk, Ankara ilinin Çubuk ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yukarıobruk Köyü Resimleri ve Yukarıobruk köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çubuk Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çubuk Ankara Arası Kaç Km? Çubuk Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Çubuk Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Çubuk Yukarıobruk Köyünde doğan biri var mı? Çubuk Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yukarıobruk, Ankara ilinin Çubuk ilçesine bağlı bir mahalledir.

Çubuk ilçesine bağlı olan köylerin geneli 1402 yılında yapılan meydan savaşından sonra kurulduğu rivayet edilir. Yukarı Obruk Köyü'de bunlardan biridir.Mahallenin genelenekleri; İç Anadolu örf ve ananeleri hakimdir. Genel olarak yöresel yemekler yapılır. Turşu, Ankara armudu ve vişnecilik gelişkindir.

Ankara il merkezine 49 km, Çubuk ilçesine 8 km uzaklıktadır.Çubuk İlçesinin dağlık kesiminin başlangıç noktasındadır. Ovacık; Eğri Ekin, Sığırlı Hacı; Aşağı Obruk, Yiğitli ve Özlüce köyleri ile komşudur. Engebeli bir araziye sahiptir. Köy arazisi içinde çok güzel mesire alanları mevcuttur.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.