Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasında yeni gelişme

Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasında yeni gelişme

Muğla 2'nci ağır Ceza Mahkemesinde devam eden "Cumhurbaşkanına suikast girişimi" davasında mahkeme heyeti görülen lüzum üzerine helikopterlerde bulunan...

Muğla 2'nci ağır Ceza Mahkemesinde devam eden "Cumhurbaşkanına suikast girişimi" davasında mahkeme heyeti görülen lüzum üzerine helikopterlerde bulunan üç eski teknisyen astsubaydan ek savunma istedi.

Cumhurbaşkanına suikast girişimi ve 2 polisin şehit edilmesi ile ilgili davanın 6'ınca duruşması ikinci oturumunda yeni bir gelişme yaşandı. Mahkeme heyeti TCK'nin ilgili maddeleri gereğince helikopter teknisyenleri Murat Gösterit, Aydın Özsıcak ve Ahmet Koçan ile ilgili olarak suçun niteliğinde değişiklik olabileceği sebebiyle ek savunma hakkı verdi. Mahkeme heyeti suçun niteliğinde değişiklik olduğu kararı verir ise üç teknisyen Marmaris'te otel saldırısında iştirakten değil yardımdan ceza alacaklar. Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, "Görülen lüzum üzerine sanıklardan Murat Gösterit, Aydın Özsıcak ve Ahmet Koçan ile ilgili olarak suçun niteliğinde değişiklik olabileceği sebebiyle ek savunma hakkı verdik. Ancak verdiğimiz bu ek savunma hakkı yanlış anlaşılmasın. Ek savunmadan sonra suçun niteliğinde değişiklik olup olmadığına ara kararda karar vereceğiz" dedi.

Duruşma 29 Eylül 2017 tarihine ertelenirken, Marmaris'e gelen helikopterlerdeki üç eski Astsubay Murat Gösterit, Aydın Özsıcak ve Ahmet Koçan ek savunmalarını yapacak. Ek savunmaların ardından nihai karar için mahkeme heyeti tarafından gün verilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasında yeni gelişme

Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasında yeni gelişme

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.