Çumra Karkın Köyü

Çumra Karkın Köyü

Karkın köyü haberleri, Çumra Karkın köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karkın köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Konya köyleri arasında yer alan Karkın köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çumra Karkın köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karkın köyü son dakika gelişmeleri, Karkın köyüne özgü yemekler, Çumra Karkın köyünün tarihi, Karkın köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karkın köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karkın, Konya ilinin Çumra ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karkın Köyü Resimleri ve Karkın köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çumra Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çumra Konya Arası Kaç Km? Çumra Hava Durumu? Konya Köyleri ve Çumra Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Konyalı iseniz Konya Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Konyalı Ünlüler arasında Çumra Karkın Köyünde doğan biri var mı? Çumra Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karkın, Konya ili Çumra ilçesine bağlı bir köydür.Konya merkeze yaklaşık 40 km mesafededir.Kargın adının kaynağı Oğuz boyundan gelen Yıldızhan'ın 4 oğlundan en küçüğüdür. Onun boyundan gelenlere de Karkınlı/Kargınlı denir. Türkler Ortaasya'dan yeni bir yerleşke bulmak üzere cıktığında Kargın boyuda bunların arasındadır. Bugünkü Anadolu'ya gelirler ve farklı bölgelere yerleşirler ve bunlardan bir kısmı da bugünkü Cumra'daki Karkın'a yerleşir. Türkiye'de 8'e yakın ilimizde bu isimde ilçe ve belde bulunmaktadır.[kaynak belirtilmeli]

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.