D ile Başlayan Ülkeler ve Başkentleri

D ile Başlayan Ülkeler ve Başkentleri

D harfi ile başlayan ülkeleri, başkentlerini aşağıda görebilirsiniz. D harfi ile başlayan ülkelerin kısa bilgileri haberimizde.

Dünyada resmi olarak bilinen 193 ülke bulunmaktadır. Dünyada D harfi ile başlayan ülkeler hangileridir? D harfi ile başlayan ülkeler ve başkentleri nelerdir? 

Bir ülkenin bayrağı ve başkenti o ülkenin bağımsızlık sembolüdür. D harfi ile başlayan ülkelerin başkentlerini derledik. D  ile başlayan ülkeler hakkında kısa bilgilendirmeleri aşağıda görebilirsiniz.

D harfi ile başlayan ülkelerin başkentleri

  • Danimarka başkenti Kopenhag
  • Demokratik Kongo Cumhuriyeti başkenti Kinshasa
  • Doğu Timor başkenti Dili
  • Dominik Cumhuriyeti başkenti Santo Domingo
  • Dominika başkenti Roseau

 

D harfi ile başlayan ülkeler hakkında kısa bilgiler

 

  • Danimarka resmî adı Danimarka Krallığı Kuzey Avrupa'da İskandinavya'da başkenti Kopenhag olan ülke. Danimarka anayasal bir monarşi olup, devlet başkanı 2. Margrethe'dır. Grönland ve Faroe Adaları da Danimarka'ya aittir. İzlanda ise 1944'e dek Danimarka'nın egemenliği altında kalmıştı. Ülkenin güney komşusu Almanya'dır, İsveç doğu komşusudur. Danimarka
  • 1973'ten beri Avrupa Birliği üyesidir.

D harfi ile başlayan ülkeler hakkında kısa bilgi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Afrika kıtasının orta bölümünde yer alan bir ülkedir. 1971 ile 1997 yılları arasında Zaire olarak varlığını sürdüren ülkenin sınır komşularını (kuzeyden saat yönünde ilerlendiğinde) Orta Afrika Cumhuriyeti, Güney Sudan, Uganda, Ruanda, Burundi, Tanzanya, Zambiya, Angola, Kongo Cumhuriyeti ve 40 km'lik bir sahil şeridi ile Atlas Okyanusu oluşturmaktadır. Ülkenin başkenti Kinşasa'dır. Ülke yüz ölçümü açısından Afrika kıtasının Cezayir'den sonra en büyük ikinci, nüfus açısından da en büyük dördüncü ülkesi konumundadır.

Dominika, resmî adıyla Dominika Milletler Topluluğu, Küçük Antiller'de devlet. Kuzeyinde Guadeloupe, güneyinde Martinique Adası bulunur. Ada, volkanik kökenlidir. Verimli topraklara ve dünyanın ikinci büyük kaynar gölüne sahiptir. Adanın omurgasını oluşturan yüksek sırttan, kıyı şeridine doğru birkaç ırmak iner.
 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.