Dalaman Gürleyik Köyü

Dalaman Gürleyik Köyü

Gürleyik Köyü haberleri, Dalaman Gürleyik köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gürleyik köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Gürleyik Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Gürleyik , Muğla ilinin Dalaman ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gürleyik Köyü Resimleri ve gürleyik köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dalaman Gürleyik köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gürleyik köyü son dakika gelişmeleri, Gürleyik köyüne özgü yemekler, Dalaman Gürleyik köyünün tarihi, Gürleyik köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gürleyik köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Dalaman Gürleyik Köyünde doğan biri var mı? Dalaman Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dalaman Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Dalaman Muğla Arası Kaç Km? Dalaman Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Dalaman Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

GÜRLEYİK KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Gürleyik , Muğla ilinin Dalaman ilçesine bağlı bir mahalledir.

Muğla iline 91 km, Dalaman ilçesine 56 km uzaklıktadır. Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi: mahallede çıkarılan krom madenine dayanmaktadır. Mahallede birçok krom maden ocağı bulunmakta ve 4 vardiya çalışmaktadır.

Eskiden hayvancılığa dayalı olan ekonomi günümüzde tamamen önemini yitirmiştir, köy halkı maden işçiliğinin yanında tarımla da uğraşmaktadırlar. Özellikle zeytin ve incir üretimi yapılmaktadır.Mahallede, ortaöğretim okulu vardır ve faaldir. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı mahallede mevcuttur ve faaldır. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.