Damızlık Koyunlar Ocak Ayında Yavrulayacak

Damızlık Koyunlar Ocak Ayında Yavrulayacak

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirilen “İl Genelinde Koyunculuğun Geliştirilmesi Projesi” genişleyerek büyümeye devam ediyor. Proje doğrultusunda tarım ürünlerini çeşitlendirmek, tarımsal üretim ile ilgil

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirilen “İl Genelinde Koyunculuğun Geliştirilmesi Projesi” genişleyerek büyümeye devam ediyor. Proje doğrultusunda tarım ürünlerini çeşitlendirmek, tarımsal üretim ile ilgili olarak kullanılmayan potansiyeli aktif hale getirerek ekonomiye kazandırmak ve yeni üretim modelleri oluşturarak yerelde yeni sektörlerin gelişmesini teşvik etmek amaçlanıyor.
“DAMIZLIK KOYUNLAR YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR”
“İl Genelinde Koyunculuğun Geliştirilmesi Projesi” kapsamında, 15 çiftçiye tamamı hibe olan Bafra ırkı 20’şer damızlık koyun dağıtımı gerçekleştirilmişti. Bu kapsamda damızlık koyunların dağıtımının yapıldığı, Altınordu, Aybastı, Gölköy, Gürgentepe, Kabadüz, Korgan, Kumru, Ulubey ve Ünye ilçelerinde çiftçiler ziyaret edilerek çalışmalarla ilgili bilgi alındı.
“15 AİLEYE DAĞITILMIŞTI”
Tarım ürünlerini çeşitlendirmek, tarımsal üretimi artırmak için hayata geçirilen proje kapsamında 15 aileye dağıtılan damızlık koyunlar Ordu’ya uyum sağlamaya başladı. Merkez’den 2000 rakıma kadar farklı alanlarda yetiştirilmeye başlanan damızlık koyunların Ocak ayı sonlarına doğru yavrulaması hedefleniyor.
“HER BİR KUZU YENİDEN ÜRETİM İÇİN BİR BAŞLANGIÇ”
Bu tür girişimlerle toprakların geliştirilerek çiftçilerin daha yüksek refah düzeyine ulaşılması için çalıştıklarını belirten Başkan Güler, “Ordu’nun kalkınması ve gelişmesi için gece-gündüz çalışıp, üreteceğiz. Bu proje ile birlikte hedefimiz, Ordu’da üretimi artırmak. Hedefimiz gerçekten bu işi yapan aileleri ve üreticileri projeye dahil etmek. Kısa süre önce başlattığımız proje başarılı bir şekilde devam ediyor. Dağıttığımız damızlık koyunlar Ocak ayı sonu itibariyle doğum yapacaklar. Dağıttığımız 300 damızlık koyun inşallah ocak ayı sonrası 500-600’e kadar çıkacak. Bu sayı inanıyorum ki her yıl artarak devam edecek” dedi.

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.