Danıştay’dan Hastane İcap Nöbetlerinde Emsal Karar

Danıştay’dan Hastane İcap Nöbetlerinde Emsal Karar

Türk Sağlık Sen Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Danıştay’ın ‘icap nöbetinde evde geçirilen süreler için de nöbet ücreti ödenmeli’ yönünde karar verdiği bildirildi. Sendikadan yapılan açıklamada, “Dokuz Eylül Üniversite

Türk Sağlık Sen Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Danıştay’ın ‘icap nöbetinde evde geçirilen süreler için de nöbet ücreti ödenmeli’ yönünde karar verdiği bildirildi.
Sendikadan yapılan açıklamada, “Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan bir üyemizin tuttuğu icap nöbetinin karşılığında izin kullanmak istemesi talebine idare tarafından evde geçirdiği süre değil sadece çağrılıp hastanede geçirdiği süreler kadar izin verilmesi üzerine sendikamız tarafından dava açılmıştı. Davayı görüşen İzmir 3. İdare Mahkemesi verdiği kararda 657 Sayılı Kanun’daki hükmün açık olduğunu belirterek “Sadece davet üzerine sağlık kurumuna gidilerek fiilen çalışılan süreler için değil aynı zamanda evde geçirilen icap nöbeti süreleri için de nöbet ücreti verilmesi veya izin kullandırılması gerektiğinden idarenin işleminde hukuka uyarlılık görülmemiştir’ denilerek idarenin red işlemini iptal etmişti. Söz konusu kararın 9 Eylül Üniversitesi tarafından temyize götürülmesi üzerine Danıştay 12. Dairesi davayı görüştü. Danıştay verdiği kararda idare mahkemesinin kararının usul ve hukuka uygun olduğuna karar vererek idare mahkemesinin kararını onadı. Böylelikle karar kesinleşmiş oldu” denildi.

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.