Demirci Bardakçı Köyü

Demirci Bardakçı Köyü

Bardakçı Köyü haberleri, Demirci Bardakçı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bardakçı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Bardakçı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Demirci Bardakçı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bardakçı köyü son dakika gelişmeleri, Bardakçı köyüne özgü yemekler, Demirci Bardakçı köyünün tarihi, Bardakçı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bardakçı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bardakçı , Manisa ilinin Demirci ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bardakçı köyü resimleri ve Bardakçı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Demirci Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Demirci Manisa Arası Kaç Km? Demirci Hava Durumu? Demirci Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Demirci Bardakçı Köyünde doğan biri var mı? Demirci Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bardakçı , Manisa ilinin Demirci ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Köylüler Bulgaristan göçmenidir. Kişiler de Güney Slav dilleri grubunun bir lehçesi olan. Pomakça'yı kullanmaktadır Fakat Pomakça'da büyük oranda arapça, farsça ve türkçe kelimeler bulunur. Bu sebeple Bulgarların büyük bir kısmı Pomakça'yı anlamakta güçlük çeker. Pomakçanın eğitim dili olmaması nedeniyle dil izole kalmiş ve bölgedeki diğer Slav dilleriyle ayrımı derinleşmiştir.. Mahalleye ilk gelenler bardak yapımıyla uğraştıkları için köy Bardakçı adını almıştır. Köylülerin bir kısmının da soy ismi bardakçıdır. Köylülerin anlattıklarına göre ataları Bulgaristan'da serin bir yerde yaşamaktaydı. Türkiye'ye geldiklerinde devlet, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde arazi vermiş fakat sıcak yerde yaşayamayacaklarını belirtip serin yer aramaya başlamışlar ve sonra Manisa'nın en serin yerlerinden biri olan Demirci'nin bu dağına yerleşmişler.Kendilerine uygun serinliği anlamak içinde dışarıda birkaç gün bir parça etin ne kadar sürede bozulduğuna bakarak en geç bozulan yere yerleşmişler.

Manisa iline 150 km, Demirci ilçesine 20 km uzaklıktadır.Balıkesir ,Kütahya ve Manisa il sınırlarının birleşme noktasındadır.Her üç ile ulaşım imkânları vardır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisinde olmakla beraber Karasal İklim özellikleri hakimdir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Diğer önemli geçim kaynaklarından biri de el halıcılığıdır.Özellikle elma yetiştiriciliği önemli bir yer tutar köy ekonomisinde.Mahalledeki ilkokul yeni hizmet binası ile ilköğretim okulu olmuştur.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum