Demirci Boyacık Köyü

Demirci Boyacık Köyü

Boyacık Köyü haberleri, Demirci Boyacık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Boyacık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Boyacık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Demirci Boyacık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Boyacık köyü son dakika gelişmeleri, Boyacık köyüne özgü yemekler, Demirci Boyacık köyünün tarihi, Boyacık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Boyacık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Boyacık , Manisa ilinin Demirci ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Boyacık köyü resimleri ve Boyacık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Demirci Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Demirci Manisa Arası Kaç Km? Demirci Hava Durumu? Demirci Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Demirci Boyacık Köyünde doğan biri var mı? Demirci Doğumlu Ünlüler Kimler?

Boyacık , Manisa ilinin Demirci ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adı, isminden de anlaşılacağı gibi bitki köklerinden yapılan boyalarla mesleğini icra eden dedelerimden gelmektedir. Eskiler mahallesi "Hatipler" mahallesi olarak bilir.

Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.Manisa iline 200 km, Demirci ilçesine 30 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Geçtiğimiz yıllara kadar "tütün" mahallesin başlıca geçim kaynağıydı. Ayrıca her istinasız her evde bulunan halı dokuma tezgâhları da ev ekonomisine katkıda bulunan başlıca getirilerden biriydi. Ancak sanayileşme halı dokumacılığını olumsuz etkilemiştir. Azalan geçim kaynakları, zaten pek de genç olmayan nüfusu kasabalarda ve şehirlerde işçi olarak çalışmaya zorladığından nüfus da azalmıştır. Artık kiraz başta olmak üzere geçim kaynağı meyve yetiştiriciliği olmaya başlamıştır.

Mahallede, ilkokul vardır. Ayrıca taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrikve sabit telefon vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.