Demirci Sevinçler Köyü

Demirci Sevinçler Köyü

Seviçler Köyü haberleri, Demirci Seviçler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Seviçler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Seviçler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Demirci Sevinçler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sevinçler köyü son dakika gelişmeleri, Sevinçler köyüne özgü yemekler, Demirci Sevinçler köyünün tarihi, Sevinçler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sevinçler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sevinçler , Manisa ilinin Demirci ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sevinçler köyü resimleri ve Sevinçler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Demirci Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Demirci Manisa Arası Kaç Km? Demirci Hava Durumu? Demirci Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Demirci Sevinçler Köyünde doğan biri var mı? Demirci Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sevinçler , Manisa ilinin Demirci ilçesine bağlı bir mahalledir.

Sürüsünü otlatan bir çoban keçisinin devamlı bir ağaçlık alana girmesinden şüphelenerek takip etmesiyle çok zengin bir su kaynağı bulmuştur. Bu duruma çok sevinen köylüler mahallesi buraya taşımışlardır ve isim olarak da 'Sevinçler' mahallesi adını koymuşlardır.Mahallenin gelenekleri çok eskilere dayanmaktadır.

Manisa iline 208 km, Demirci ilçesine 7 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisinde olmasına rağmen karasal iklim hakimdir. Kışları soğuk ve yazları serindir. Yıllık ortalama sıcaklık 14 derecedir.Mahallenin ekonomisi tarım inşaat, ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Kadastro çalışmaları 1998 yılında yapılmıştır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.