Demirköy Beğendik Köyü

Demirköy Beğendik Köyü

Beğendik Köyü haberleri, Demirköy Beğendik köyü güncel son dakika gelişmeleri, Beğendik köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Demirköy köyleri arasında yer alan Beğendik köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Demirköy Beğendik köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Beğendik köyü son dakika gelişmeleri, Beğendik köyüne özgü yemekler, Demirköy Beğendik köyünün tarihi, Beğendik köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Beğendik köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Beğendik, Kırklareli ilinin Demirköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Beğendik Köyü Resimleri ve Beğendik köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Demirköy Beğendik Köyünde doğan biri var mı? Demirköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

Beğendik, Kırklareli ilinin Demirköy ilçesine bağlı bir köydür.


Kimilerine göre Atatürk, kimilerine göre İsmet Paşa, hatta darbe paşalarının adının geçtiği bile iddia edilir... hemen kumsalın bitişinde, Rezve Deresi'nin karşı tarafındaki tepede kurulu olan, Bulgaristan'a ait bakımlı Rezova köyünü görünce bu durumdan rahatsız olur. Çünkü şimdiki yerine göre daha aşağıda kurulu olan köy yıkık dökük, perişalıktır. Köyün Bulgaristan'ı gören tepeye taşınıp, imrenilesi bir köy haline getirilmesini emreder. Seneler sonra sınır karakolunu ziyarete geldiği bir gün, köyü de ziyaret eden paşaya muhtar kendini tutamayarak sorar :

- Beğendiniz mi Paşam ? Paşanın cevabı köyün şimdiki adının da kaynağıdır. - Pek ala ! Beğendik, beğendik...

Köyün ismine dair bir yazılı tarihi bilgi olmasa da, köyün söylencelerle şekillenmiş yakın tarihini köyün ihtiyarları böyle aktarmaktadırlar.Kırklareli iline 113 km, Demirköy ilçesine 39 km uzaklıktadır.köyün etrafı ormanlarla kaplıdır.Büyük bir kumsalı da var.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi şu anki muhtar Rüştü GÜNDÜZ sayesinde uzun uğraşlar sonucunda köy hanesinin hizmetine sunulmuştur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Beğendik köyü Bulgaristan'a sınır köyüdür.mükemmel bir sahil seridi vardır.Rezve deresinde sazan aynalı sazan turna balıkları vardır.köyden rezvena adlı bulgar köyu rahatlıkla görülebiliniyor.Şansınıza bağlı olarak yol güzergahınıza yaban domuzu, çakal, tilki ve ceylan, karaca görmenız mümkündür.Köy düğünleri köy meydanında jandarmanın izin verdiği mühdetçe gece saat 3'e kadar sürmektedir. Köy düğünleri içkili kısmen yemeklidir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.