Demirköy İncesırt Köyü

Demirköy İncesırt Köyü

İncesırt Köyü haberleri, Demirköy İncesırt köyü güncel son dakika gelişmeleri, İncesırt köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Demirköy köyleri arasında yer alan İncesırt köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Demirköy İncesırt köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İncesırt köyü son dakika gelişmeleri, İncesırt köyüne özgü yemekler, Demirköy İncesırt köyünün tarihi, İncesırt köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İncesırt köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İncesırt, Kırklareli ilinin Demirköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız İncesırt Köyü Resimleri ve İncesırt köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Demirköy İncesırt Köyünde doğan biri var mı? Demirköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

İncesırt, Kırklareli ilinin Demirköy ilçesine bağlı bir köydür.

Kırklareli'nin doğası ve ormanları ile ünlü olan Demirköy ilçesine bağlı bir hudut yerleşimi olan İncesırt'ta köylüler, 1926 Makedonya- Drama mübadele göçmenidir. Zamanın Edirne Valisi Naci Bey tarafından geçici olarak şu anki yaşadıkları topraklara yerleştirilen İncesırtlılar, daha sonra Bursa'ya götürülemek istenmiş, fakat köylüler yaşadıkları topraklardan vazgeçemeyeceklerini belirterek şu sözleri söylemişlerdir; "Biz köyümüzden memnunuz. Ektiğimiz mısırlar boyumuzu, buğdaylar ise belimizi geçiyor. Bu imkânları bırakıpta başka bir yere gitmek istemiyoruz." diyerek Edirne Valisi'ne hallerinden memnun olduklarını dile getirmişlerdir.Köyün en meşhur yemeği kurufasulyedir.Kullanılan dil pomakça'dırKırklareli iline 50 km, Demirköy ilçesine 25 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Trakya Karasal İklimi|Trakya Karasal iklimi]] etki alanı içerisindedir.Türkiye'de m² başına ençok ağaç düşen bölgesidir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.