Demirköy Limanköy Köyü

Demirköy Limanköy Köyü

Limanköy Köyü haberleri, Demirköy Limanköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Limanköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Demirköy köyleri arasında yer alan Limanköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Demirköy Limanköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Limanköy köyü son dakika gelişmeleri, Limanköy köyüne özgü yemekler, Demirköy Limanköy köyünün tarihi, Limanköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Limanköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Limanköy, Kırklareli ilinin Demirköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Limanköy Köyü Resimleri ve Limanköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Demirköy Limanköy Köyünde doğan biri var mı? Demirköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

Limanköy, Kırklareli ilinin Demirköy ilçesine bağlı bir köydür.

Limanköy yaklaşık 150 sene önce çoğunluğu Bulgaristan olmak üzere Balkanlardan gelen Türk göçmenler tarafından kurulmuştur. Bölgede Türk göçmenler tarafından kurulan tek köydür, diğerleri Rumlar ve Bulgarlardan kalmadır. Köyün adı önceleri Koruköy olarak adlandırılmakla birlikte daha sonraları İğneada koyunun doğal liman özelliğinden dolayı Limanköy olarak seçilmiştir.köyün geleneklerinde balkan ve trakya kültürü gözlenmektedir.çoğu gelenek iyi muhafaza edilmiştir. yemeklerde ise trakya yemeklerinden ayrıca köye özel yemekler(örneğin palamut köftesi),konserve çeşitleri(örneğin palamut konservesi)vardır.balıkçı köyü olduğundan balık yemekleri çok çeşitlidir. çoğuna başka yerde rastlama şansınız azdır..Kırklareli iline 107 km, Demirköy ilçesine 33 km uzaklıktadır.ulaşım demirköyden iki yolla yapılabilir birincisi demirköy-pınarhisar hattı. ikincisi ise Demirköy-Vize hattıdır.Köyün iklimi, karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.fakat krakteristik karadeniz iklimi yaşanmaz.karasal iklimin izleride görülmektedir.Köyün ekonomisi balikcilik ve hayvancılığa dayalıdır. Tarim yeterli arazi olmadigindan yapilmamaktadir. Ormancılık ve Pansiyonculuk da önemli geçim kaynaklarıdır.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.köyde ayrıca kütüphane(brifing salonu dahil) ve konukevi vardır. köyde konaklamak için apart moteller ve pansiyonlar mevcuttur.köyün bilgileri internet veri tabanıyla tutulmaktadır. internet erişimi mevcuttur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.