Demirköy Sivriler Köyü

Demirköy Sivriler Köyü

Sivriler Köyü haberleri, Demirköy Sivriler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sivriler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Demirköy köyleri arasında yer alan Sivriler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Demirköy Sivriler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sivriler köyü son dakika gelişmeleri, Sivriler köyüne özgü yemekler, Demirköy Sivriler köyünün tarihi, Sivriler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sivriler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sivriler, Kırklareli ilinin Demirköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sivriler Köyü Resimleri ve Sivriler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Demirköy Sivriler Köyünde doğan biri var mı? Demirköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sivriler, Kırklareli ilinin Demirköy ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adı hakkında, eskiden evlerin çatıları ot ve benzeri bitkilerle koni şeklinde yapıldığı için Sivri kulübeler şeklinde olduğu, daha sonra Sivriler Köyü olarak değiştirildiği rivayet edilmiştir.Köy, Kırklareli'ndeki diğer pek çok köy gibi 1877-1878 Osmanlı - Rus Savaşı sonrası bölgeye yerleşmiş olan Bulgaristan muhaciri Türkler tarafından kurulmuş olup daha sonrasında Cide/Kastamonu ilçesinden de bölgeye bir göç olmuştur. Herkes kendi kültürünü yaşatmaya çalışmaktadır.Kırklareli iline 94 km, Demirköy ilçesine 13 km uzaklıktadır.İğneada'ya 25 km uzaklıktadır. İstanbul'a ise 180 km'dir.Köyün iklimi, Trakya Karasal iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisinin temelini ormancılık oluşturur. Bunun yanında tarım ve hayvancılıkla da uğraşılmaktadır.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.